Umro u agoniji: Radenko Nikodinović
S. Pajić
Umro u agoniji: Radenko Nikodinović

S. Pajić

Umro u agoniji: Radenko Nikodinović, Foto: S. Pajić

On kaže da će njegov život imati smisla samo ako doktora Bojanića stigne pravda.

- Samo su višegodišnji zatvor i trajni gubitak licence pravedna kazna za ortopeda Dobrivoja Bojanića iz lozničke bolnice. On više nikome ne sme da ugrozi život. Mog deteta sada nema, evo, tek smo došli s groblja, ali ne želim da ikada više neka porodica doživi nešto ovako strašno. Da zbog lekarske greške i nemara ostane bez deteta. Za to ću se boriti dok sam živ - rekao je juče Milan Nikodinović.

Milan otkriva koliko je nemarna bila doktorka koja je u svojstvu dežurnog lekara išla sanitetom do Beograda sa Radenkom.

Majka Zorica i otac Milan Nikodinovic

S. Pajić

Majka Zorica i otac Milan Nikodinovic, Foto: S. Pajić

- Umesto da s njim i mojiom suprugom sedne pozadi, gde i jeste mesto pacijentima i lekarima, doktorka se, zamislite, smestila pored vozača, jer joj je tamo bilo bolje grejanje. U jednom momentu, iz Radenkove ruke je ispala kanila od infuzije i krenula mu je krv. Moja žena je pokucala na prozor i obavestial doktorku šta se desilo. Njen odgovor je bio: "Ništa strašno, zaustavite krv maramicama." I što je najstrašnije u sanitetskom vozilu je bilo hladno, a moj sin se smrzavao u bolničkoj pidžami - prisetio se otac.

Podsetimo, dr Dobrivoja Bojanića roditelji osmogodišnjeg Radenka Nikodinivića iz Kozjaka okrivljuju za nestručno pruženu zdravstvenu negu nakon preloma ruke, usled čega se pojavila sepsa od koje je dečak i preminuo u Beogradu, šest dana nakon povrede.

 

 

Komentari (4)

Igor

13.10.2016 23:24

Brate Milane neka vam je bog u pomoci iskreno sucesce i teraj brate smradove do kraja

Njujork, 10019

14.10.2016 03:15

Užasna tragedija zbog neznanja i nemara ortopeda. Moje najiskrenije saucesce roditeljima i maloj sestrici. Dotični ortoped zaslužuje višegodišnju kaznu zatvora i gubitak licence na bar 10 g. Tako se radi u civilizovanim zemljama.

nina

14.10.2016 07:28

I ponasanje lekare koja je putovala sa pocivsim Radenkom i njegovom majkom do Beograda govori o nasim lekarima i medicini uopste. Ne kazem da ona snosi krivicu za smrt ovog nesrecnog deteta, ali ne treba zaboraviti ni njen odnos prema pacijentu. Celo zdravstvo nam je mizerno. Po ko zna koji put treba reci da je krajnje vreme da neko nesto ucini.

V.Vera

14.10.2016 10:51

Doktorka da bude kažnjena! Čemu je ona služila ako je majka trebalo da zaustavi krv maramicom? Što se ne oglase "beli mantili" pvodom ovog jezivog slučja sa smrtnim ishodom, a kad njima neko samo podvikne, to izadju na ulice da protestvuju. Ime doktorke u javnost, molimo lepo, inače nikakva borba prottiv bahatotosti (čast izuzecima)-pomoći (nam) neće!