beba stopala
Profimedia
beba stopala

Profimedia

U bombardovanju stradalo novorođenče, Foto: Profimedia

Jedno novorođenče je umrlo u jednoj od pogođenih bolnica u Alepu, saopštilo je Udruženje nezavisnih lekara (IDA), koje podržava lekarske centre u tom severnom sirijskom gradu.

Dovod kiseonika novorođenčetu prekinut je kada je udarena bolnica nešto oko jedan sat posle ponoći po lokalnom vremenu, što je bio drugi udar na tu bolnicu za devet sati, navela je IDA.

Alep, drugi po veličini grad i bivši ekonomski centar Sirije, podeljen je na sektore pod kontrolom pobunjenika i delove koje drže vladine snage. Istočni delovi Alepa su od 17. jula pod opsadom snaga predsednika Bašara al Asada koje kontrolišu zapadni deo grada podeljenog od 2012 godine.

IDA je navela da su četiri pogođene bolnice onseposobljene za rad posle ove serije napada koje su sproveli sirijski i ruski ratni avioni.

Poslednjih meseci, više bolnica je oštećeno i više članova medicinskog osoblja ubijeno u istočnim kvartovima Alepa.

Od početka sirijskog sukoba 2011. godine više od 280.000 ljudi je poginulo, a milioni su morali da napuste zemlju.

Komentari (1)

Gubernator Klatimir Smutin

24.07.2016 15:50

Zar je moguće da super efikasni , übermensch rusi ,nepogrešivi rusi i njihovi sirijski saveznici naprave takvu pogrešku ?! Zar se to ne dešava samo USA,NATO-u i američkim saveznicima ujedinjenim u anti-ISIL koaliciji ?!