Anastasija Voločkova
Printscreen
Anastasija Voločkova

Printscreen

Anastasija Voločkova, Foto: Printscreen

Ona je prethodno 2013. godine tvrdila da se organizuju žurke na kojima balerine večeraju sa bogatašima a zatim idu u krevet sa njima. Voločkova je rekla da su balerine primorane na prostituciju.

- Devojke su na smenu pozivane od strane administratora da učestvuju u tim zabavama sa večerama i da idu skroz do kraja - rekla je ona.

Tada su njene optužbe odbačene kao preuveličavanje.

Međutim, razotkrivanje seksualnog zlostavljanja u vrhu Holivuda dovelo je do lavine sličnih optužbi i na drugim meridijanima, pa je sada veća medijska pažnja pridodata njenim ponovljenim optužbama.

U intervjuu je Voločkova rekla da je jedan muškarac na visokoj poziciji u Boljšoju, koga nije htela da imenuje, pretio da će balerine ostati bez posla ako odbiju da prisustvuju tim žurkama.

Anastasija Voločkova

Printscreen

Anastasija Voločkova, Foto: Printscreen

Taj intervju je doveo do toga da su je lokalni komentatori krivili da narušava reputaciju Boljšoja. Njeni kritičari su rekli da se ona na taj način sveti jer je otpuštena 2003. godine nakon što joj se povećala kilaža. Nedavno je za "Dejli bist" rekla kako je nije briga šta ko misli o njoj i priznala da je i sama prisustvovala nekim od tih večera.

"Dejli bist" je razgovarao i sa ruskom pozorišnom glumicom Anom Pukovom koja je donekle potvrdila navode bivše balerine. Ona je rekla kako je bila istraumirana i da je ostala bez posla nakon što je odbila nabacivanje jednog moćnog muškarca - istaknute figure na pozorišnoj sceni u Moskvi.

- Celog života sam slušala kako se vrata u teatru otvaraju preko kreveta, ali nisam želela da verujem u to - rekla je ona.

Ruski dramski pisac Viktor Skenderovič je rekao da veruje da se takve stvari dešavaju u Rusiji, ali da ne očekuje takvu provalu javnih ispovesti i optužbi, sa kakvim se suočava producent Harvi Vajnstin u Holivudu.

- Bile su potrebne decenije holivudskim glumicama da obelodane Vajnstinovo ponašanje, pa me ne čudi što u rusiji glumice ćute. Nestaće čim progovore. Činjenica da je seksualno zlostavljanje mladih glumica od strane sredovečnih reditelja sa autoritetom postalo norma, rutina i da niko o tome ne govori je katastrofalna - rekao je on.

Komentari (6)

nedjo

24.10.2017 00:02

nista novo

Rista

24.10.2017 01:56

I Putin je u rukama oligarha ,a kamoli nece biti balerine

momazver

24.10.2017 13:48

@Rista - Risto brate, tebi preostaje da u drugom životu shvatiš šta znači pojam CAR.Njemu SVI /voleli ga ili ne/ idu na poklonjenje i nose tal, a ako neće,neće ni oni uživati.. u bilo čemu...u ovom životu! Dakle CAR u rukama drži SVE, a kamoli balerine.

momazver

24.10.2017 07:23

Ovo ko kod nas! Mislim o tome se - ćuti!

Pola

24.10.2017 10:43

Volite se ljudi,sta ima lose u tome. Dodje dan kada ce zazali sto su bile "fine".Da mi je onda bila ova pamet, nista ne bi propustila. Sta imam od toga sto sam 40 godina samo sa jednim muskarcem? Nista!

milos

24.10.2017 17:44

@Pola - Ne,nece zazaliti nista nisi propustila kao ni ja sto nista nisam propustio sto se u mladosti nisam navukao na heroin. Ali je debilno da devojke koje nista nisu propustile i koje jesu imaju isti tretman od strane zakona. Ovim prvim barem zabrana rada u drustvenim ustanovama i osnivanja porodice.