Jelena Đurić
Privatna arhiva
Jelena Đurić

Privatna arhiva

Jelena Đurić, Foto: Privatna arhiva

Jelena Đurić (29) iz zemunskog naselja 13. maj, koja je posle silovanja otkrila da ima karcinom, umrla je 29. jula u KBC „Bežanijska kosa” u najgorim mukama, posle 15 dana borbe lekara da joj ublaže jezive samrtničke bolove! Posle Jelenine sahrane, 2. avgusta na Novom bežanijskom groblju, njena majka Mirjana Bećirović u izjavi za „Alo!” kaže da je njena ćerka pre smrti proživela pravi pakao.

- Iako sam znala da joj nema leka i da će kad-tad doći kraj, nisam bila spremna za njenu smrt. Bolje bi bilo da ju je odmah ubio nego što se ovoliko mučila! Uoči Jelenine smrti sam rekla i stojim iza toga da bi mi bilo teško da joj je monstrum odmah presudio, ali bi njoj bilo lakše da je odmah umrla nego što je živela u najgorim bolovima. Ovaj kraj je bio horor i to ni najvećem neprijatelju ne bih poželela. Verujem da je na nekom boljem mestu i da tamo nema monstruma - kaže za „Alo!” Jelenina mama Mirjana Bećirović.

Prijatelji: Anđeli neka je čuvaju

Omladina i meštani naselja 13. maj su u maju ove godine, posle vesti da je Jeleni otkriven rak, organizovali humaniratni turnir u basketu i šutiranju trojki i prikupili novac za njeno lečenje! Posle njene smrti, opraštali su se od nje emotivnim porukama na društvenim mrežama. - Jelene više nema... Njena borba se završila. Anđeli neka je čuvaju i neka počiva u miru. Porodici iskreno saučešće - napisla je Jelenina drugarica.

Jelena je u junu ove godine zaplakala od muke kad je saznala da je njen krvnik Miroslav Dimović (38) iz Subotice osuđen na 12 godina zatvora. Viši sud u Beogradu mu nije izrekao maksimalnu kaznu od 20 godina, čak ni posle jezivog priznanja „da napastvuje žene kad nema devojku ni para za prostitutke”, kao ni činjenica da je povratnik i da je zbog silovanja već robijao pet godina. Silovanje je bilo početak Jeleninih patnji, jer su joj lekari otkrili rak odmah posle brutalnog zlostavljanja. Život joj se pretvorio u pakao, jer su česti odlasci u bolnicu, jezivi bolovi, neprijatne biopsije i neizvesnost postali njena svakodnevica. 

Jelenina majka ne skriva ogorčenje posle ćerkine sahrane, znajući da će monstrum posle robije izaći na slobodu, dok će njena ćerka ostati pod zemljom!

- Pitanje je da li će odležati 12 godina ili će biti pušten ranije zbog dobrog vladanja?! Grozim se pri pomisli da po izlasku može ponovo da siluje nečiju ćerku! Molim boga da ne dobije ni najmanje skraćenje, kad već nije osuđen na maksimalnu kaznu zatvora - kroz suze kaže Jelenina mama.

Jelena Đurić sa majkom i braćom

Privatna arhiva

Jelena Đurić sa majkom i braćom, Foto: Privatna arhiva

Dimović je Jelenu silovao 21. decembra 2015. uveče, na zemljanoj stazi između autoputa i zgrada u Zemun polju. Jelena je radila u prodavnici u Zemun polju, a do kuće u naselju 13. maj išla je peške, stazom preko autoputa. Dimović je dolazio u prodavnicu kao mušterija i očigledno je motrio kada zavšava posao i kojim putem ide. Kobne večeri je verovatno čekao da ona zaključa radnju, a onda je nasrnuo na nju i silovao je u blatu. Na suđenju je tvrdio da je lud i tražio da ga pošalju na lečenje, pravdajući se da „ima nenormalan seksualni nagon koji ne može da kontroliše”!

Izgubila bitku sa opakom bolešću

Jelena Đurić je posle izricanja presude Dimoviću u izjavi za naše novine rekla da je ogorčena zbog blage kazne i rekla da je očekivala oštriju kaznu.

- Presuda koja mu je izrečena suviše je blaga za agoniju kroz koju sam prošla! Očekivala sam da će dobiti maksimalnu kaznu, kad već ne postoji doživotna robija za takve ljude. Ne želim da se sećam događaja, niti da pominjem detalje. Sve sam ostavila iza sebe i pokušavam da se izborim sa opakom bolešću. Porodica i meštani naselja 13. maj su uz mene i nesebično mi pomažu da prebrodim sve nedaće - rekla je Jelena dva meseca pre smrti.

 

Komentari (9)

N.N.

05.08.2017 15:29

Gde je tu bog? Umesto manijaka da kazni, ono jadna devojka je doživela užas i užasnu smrt. Monstrum će bildovati, jesti...pa čak i plivati u zatvorskom bazenu. Užasna nepravda.

Ja

05.08.2017 17:12

@N.N. - Nema on nista sa Bogom! On se sa djavolom udruzio i njemu ce i da odgovara i ne brini, bice adekvatno kaznjen.

ispitati medicinski fenomen

05.08.2017 17:14

@N.N. - treba da mu otvore glavu da vide da li zaista boluje od greske na mozgu

Sam

05.08.2017 15:53

Vidite vi sta se desava sve poslije rata i koliko ovakvih monstruma šeta slobodno.To sve što su radili u ratu,to im dolazi i takvi moraju ubijati,pa i cak i rodzene ,to negledaju ,ti zlikovci su zeljni krvi i puni zlobe.nije bitno koje vjere i nacije,ubica je ubica a covjek je covjek

Ja

05.08.2017 17:08

Neko ko je sam priznao da ne vlada sobom i da nije normalan, nece biti normalan ni posle 12 ni posle 20 godina. To je za dozivotnu eliminaciju iz drustva na ovaj ili naj nacin. Cak i da ga kastriraju, morao bi da lezi dozivotnu zbog svih zena koje je siovao! To se ne moze nazvati ni zivotinjom, to je samo dokaz da je covek najgora zivotinja na planeti.

Elena

05.08.2017 23:07

Mogao bi sudija koji je izrekao ovu sramnu presudu da svih 12 godina pravi drustvo manijaku u zatvoru.Posle toga bi verovatno drugacije razmisljao.

okins

06.08.2017 00:44

Sacekati ga nakon tih 12 god pa mu presuditi. I naci vezu da mu ostali zatvorenici zagorcaju tih 12 god

Vuki

06.08.2017 06:41

Kakve veze ima silovanje, sa kancerom?

Ana

06.08.2017 09:35

@Vuki - Mislim da bi trebala da prođeš kroz sve to pa da se uvjeriš kakve veze ima,u svakom slucaju da je teze psihički se boriti protiv opake bolesti ako je vec preživjela traume kakve su je zadesile. Ako je vec lud treba ga ustrojiti ili ga dati takvima kao sto si ti da se lepo slažete.