Još na čekanju:  Bojan Krkić
profimedia
Još na čekanju:  Bojan Krkić

profimedia

Još na čekanju: Bojan Krkić, Foto: profimedia

I tako u nedogled. Odnosno, sve dok FIFA ne bude objasnila da li postoji mogućnost da momak koji je odigrao samo jedan meč za reprezentaciju Španije postane „orao“.

A dok čekamo da čujemo stav nadležnih, pozvali smo Radomira Antića, čoveka koji je prvi želeo Krkića u reprezentaciji Srbije. Glasom bez mnogo emocija vratio je film na period kada je razgovarao sa njim o tome da obuče dres Srbije.

- Želeo sam da Bojan Krkić igra za Srbiju, ali se on ipak opredelio za Španiju. Pričao sam kako sa njim, tako i sa njegovim ocem, ali su mi se samo zahvalili na pozivu. Naime, majka mu je Špankinja, pa je imao pravo da tako odluči. U momentu kada sam ga hteo, Bojan je igrao za Barselonu, ali nije bio u startnoj postavi - počeo je priču Antić.

Radomir Antić

Dejan Živančević

Radomir Antić, Foto: Dejan Živančević

- Zbog čega ste želeli Krkića i da li za njega ima mesta u nacionalnom timu Srbije?

- Generalno, Srbiji i danas nedostaje igrač koji traži loptu u prostoru, a Krkić je uvek igrao na ivici ofsajda. Tada bi imao mesto u mom sastavu, ali u ovom timu „orlova” ne znam kako bi se snašao i da li bi im bio potreban. To je pitanje za mog kolegu, selektora Slavoljuba Muslina.

- Zbog čega Krkić nije uspeo da se nametne Španiji?

- Imao je veću perspektivu u toj selekciji nego u Srbiji, ali eto, ostao je samo na toj utakmici. Ali mislim i da u ovom trenutku imamo prečih stvari od Bojana Krkića. Moramo da se plasiramo na Mondijal u Rusiji - zaključio je Antić.

Krkić i FIFA bez komentara

Engleski mediji pokušali su da dobiju komentar Bojana Krkića o ovoj temi, ali fudbaler Stouka nije želeo da daje izjave u vezi sa tim. „Dejli mejl” je ovakvu odluku protumačio - „zbog toga što očigledno čeka stav FIFA”. Ova redakcija kontaktirala je sa FIFa i tražila tumačenje pravila, ali je dobila odgovor da „FIFA nije u stanju da govori trenutno o tome”.

Komentari (3)

Marko

22.09.2016 09:20

Prvo je umislio da je pele time što je jednom odigrao 2 sekunde za španiju i ponižavao nas, a sad odjednom kad je shvatio da više nikad neće da igra za njih, sad mu dobra i Srbija. Šta li će nam ovaj raspad, a još veći raspad je naš selektor ako ga pozove posle svega.

branko1

22.09.2016 09:44

Opet mafijaški poslovi,nastavak od ranije.Čim prdneš u čabar u klubu napolje,za lovicu,pozovu te u nacionalni tim.Već viđeno I primenjeno hiljadu puta.ali ne vredi.Mafiji u fudbalu ne može niko ništa,duboki koreni.Odjedamput Krkić jako važan.Providno I bezobrazno

gaja gaja

22.09.2016 10:28

Pa, španci su ga zvali samo zato da ne može igrati za Srbiju, a sad nam realno nije ni potreban. Ovi naši pametnjakovići neka pitaju FIFU za Švajnija.