Sveta vodica iz cisterne
Tanjug/Dušan Aničić
Sveta vodica iz cisterne
Sveta vodica iz cisterne, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Vodu u cisterni, pošto se popeo uz pomoć vatrogasca, osveštao je sveštenik ove crkve, a zatim su je opkolili vernici sa praznim bocama.
Nekoliko poslednjih godina, sveštenici ove crkve, da bi zadovoljili vernike za Bogojavljenje zovu u pomoć vatrogasce sa vodom, rekli su danas Tanjugu sveštenici ove crkve.

Jagodina ima još tri crkve u gradu, u kojima je danas služena Bogojavljenska liturgija, a vernici točili Bogojavljensku vodicu, posle liturgije i mimohoda oko crkvi.

Komentari (2)

XXL

19.01.2016 12:10

Bože me 'prosti - svašta. Za vreme Tita i komunizma se nije pojavljivala česmaruša kao "bogojavljenska vodica" iz vatrogasnih cisterni već je imao red neki. Sećam se da su vodu donosili sa izvora, a ne odvrtali slavine i ventile ca cisterni za pranje ulica. Ooo šta neće instant novovernicima da "ponude" pa srbende su odlepile skroz, a i naša crkva sa njima da ne vređam verska osećanja.

acasd

20.01.2016 12:09

NIJE TO NISTA KOD NAS U SMEDEREVU KADA SE POTROSILA VODA IZ CISTERNE KOJU SU SVESTENICI OSVESTALI DOSLA JE CISTERNA OBICNE NEOSVESTANE VODE I TU VODU SU SIPALI U OVU CISTERNU GDE JE BILA OSVESTANA VODA,NA PIANJE ZASTO TO RADE REKLI SU DA CE SE POMESATI SVESTANA VODA SA OBICNOM I DA CE ONDA I OBICNA BITI OSVESTANA