Bogdan Mitrović
RTS Printskin
Bogdan Mitrović

RTS Printskin

Bogdan Mitrović, Foto: RTS Printskin

Iako su se svi prema meni ophodili korektno, pošto sami bio najstariji pritvorenik u paviljonu za Srbe Euleksovog zatvora kod Podujeva, teško je biti u lancima, kaže on za Novosti.

Mitrović je bio osumničen za ratni zločin protiv civilnog stanovnistva, a sve na osnovu svedočenja komšije Albanca.

"Kada su me 28. avgusta nadomak Mušutišta iz autobusa u kojem su mi bile supruga i dve kćerke izveli kosovski specijalci i kada su mi potom na saslušanju pred istraznim sudijom naveli da me terete za nekakav ratni zločin, u prvi mah ih nisam ni razumeo", priča Bogdanović.

"Nisam mogao da poverujem da mi pripisuju tako nešto strašno, pogotovu što svi u Suvoj Reci, i Srbi i Albanci, znaju da nikada, ama baš nikada, nisam bio nasilan i da sam se izuzetno dobro slagao sa svim komšijama", kaže on.

U prilog tvrdnji da se odlično slagao i sa komšijama Albancima, kaže da su svi svedoci koji su se pojavili na suđenju govorili u njegovu korist.

"Od kada smo izbegli iz rodnog sela išli smo bar desetak puta i nije bilo problema. Međutim, baš onaj koji mi je uzurpirao imovinu, Đeljadin Sadukaj, postao je glavni u radnoj grupi za povratak raseljenih Srba u Suvoj Reci. Tada su počeli problemi", priča Mitrović.

Kako kaže, suština zbog čega je nepravedno završio u zatvoru želja Sadukaja da mu otme imovinu, ali i namera da se raseljeni Srbi zaplaše kako ne bi pomišljali na povratak.

Komentari (2)

Musafir

14.01.2018 00:23

Najbolje ds Srbija i Kosovo izgrade odnos kakav imaju Francyska i Monaco.Formalno ce biti nezavisni,sli ce u svemu biti vezani sa Srbijom.

Сараџогла

14.01.2018 23:05

@Musafir - Мусафир,сваки паметан србин који мисли на будућност моли бога да шиптари који су српскога рода се не попишмане и затраже повратак Србији ПО НАРЕЂЕЊУ АЛБАНСКЕ МАФИЈЕ!Скупштина Србије би имала трећину посланика албанаца а не шиптара!Најбоља акција је преко УН упознати свет о робовском животу српских шиптара под скутима албанске мафије.