Hoće da ga gurnu u politiku: Dejan Bodiroga
Aleksandar Dimitrijević
Hoće da ga gurnu u politiku: Dejan Bodiroga

Aleksandar Dimitrijević

Hoće da ga gurnu u politiku: Dejan Bodiroga, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Traži se kandidat koji bi mogao da stane na crtu aktuelnom premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, ali je problem što niko od kandidata koji su do sada pominjani ne može da spreči lidera SNS-a da pobedi već u prvom krugu predsedničkih izbora ukoliko odluči da se kandiduje.

Zato pojedine diplomate zapadnih zemalja traže opšteprihvaćenu ličnost, a među nekoliko kandidata se izdvojio naš proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga, za koga se zna da je i dalje vrlo popularan u našem narodu.

Bodiroga bez komentara

Povodom ovih informacija, „Alo!” je juče pokušao da stupi u kontakt s Bodirogom. On, međutim, nije odgovarao na naše poruke, poslate na redakciji poznat broj telefona čuvenog asa.

- Stranci su svesni da malo ko van beogradskog „kruga dvojke” zna za Sašu Jankovića. Oni nemaju poverenja ni u Vuka Jeremića, za koga postoje informacije da šuruje sa Rusima, a ni dobar deo opozicije ga ne želi. Zato se traži kandidat iznenađenja, koji je do sada neukaljan i koji bi mogao da povuče glasove - kaže dobro obavešteni izvor „Alo!”.

Prema njegovim rečima, razrađene su i smernice kako čoveka koji je ceo život posvetio sportu privoleti politici, ali su se u ovom poslu pojavile i nepredviđene prepreke.

Prijatelj: Vladika Grigorije

S. Pašalić

Prijatelj: Vladika Grigorije, Foto: S. Pašalić

- Diplomate su obavile razgovor sa pojedinim liderima opozicionih stranaka, ali su kod njih naišli na začuđujuće hladan prijem. Oni zbog lične sujete ne žele da im hleb otima neko ko nije iz njihove branše. Oni ni među sobom ne mogu da se dogovore ko bi bio najbolji kandidat, a kamoli da to primamljivo mesto ustupe nekome sa strane. Zato je ceo ovaj posao zapeo već na prvom koraku - tvrdi naš izvor.

Međutim, još nije poznato da li je do Dejana Bodiroge stigla ponuda da uđe u predsedničku trku, niti kako on na sve to gleda i da li bi takvu ponudu prihvatio. Oni koji ga poznaju tvrde da ne spada baš u ljude kojima bi bavljenje politikom bilo najveći izazov u životu, ali isto tako smatraju da to ne bi bilo ni nemoguće.

- Ako pogledate ko je sve bio predsednik SAD, od glumca Ronalda Regana do biznismena Donalda Trampa, koji se u kampanji ponašao kao slon u staklarskoj radnji, onda ništa nije nemoguće.

Prema rečima našeg izvora, Bodiroga trenutno živi na relaciji Srbija-Italija i poslednjih godina je okrenut biznisu. Njegova firma EWG bavi se proizvodnjom pametnih električnih brojila, njihovom kontrolom i sertifikovanjem i prošle godine je zajedno sa jednom francuskom firmom pobedila na tenderu Elektroprivrede Srbije za nabavku 250.000 brojila i IT opreme. Tokom leta već više od decenije u Trebinju organizuje svoj košarkaški kamp, a veliki je prijatelj sa vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem.

Bog na terenu

Ivan Jovanov

Bog na terenu, Foto: Ivan Jovanov

 

Navijači već glasali za Dejana

Govoreći o mogućnosti da se Bodiroga zaista kandiduje na izborima, naš izvor podseća da je posle svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. bilo povika: „Bodirogu za predsednika.“ - Ruku na srce, slično se skandiralo i Vladi Divcu, a setite se samo koliko je puta posle osvojenih medalja iz grla miliona Srba odzvanjala pesma: „Mi imamo jednog boga, ime mu je Dejan Bodiroga” - zaključuje naš izvor.

Komentari (18)

Slaki

12.12.2016 07:53

Proslavljenom kokošarkašu nije potrebno da se "prlja" u politici!

trebinjac

12.12.2016 10:33

@Slaki - Trebinjac sam sa bgd adresom od 70 ih.U mom gradu bese cuveni restoran muzej amfitetar Begova kuca.Nicim izazvani moji trebinjci su taj restoran zapalili i poravnali sa zemljo.Na tom prostoru g.Bodiroga izgradio kosarkasko igraliste a zemljiste mu je poklonio vladika Grigorije.Nokad to stari trebinjci nece zaboraviti nazalost.Ta mrlja ce da zivi vecno i sto je to trebalo g.Bodirogi nije mi jasno.Za dzaba bogastvo ako kletva trbinjska u stanac kamen zivi....

rada mrak

12.12.2016 15:18

@Slaki - Nazalost ovo za trebinjsko poklonjeno zemljiste tacno je!dobio je g.Bodiroge poklon od duhovnog oca vladike Grigorije bivseg kv elektromonera iz Varesa.Mladen Jevric-Duric nicim izazvan nazvao je danasnjeg preds.Srbije benom i pobacajem jer njegov faforit bjese g.Tadic na izborima.G.Bodiroga i njegov Maserati isli su na pomirenje kod g.Nikolica ali to je proslo nezapazeno.Politika nije jaca strana g.Bodiroge i nebi trebao da se kandiduje jer sane ni teoretske ne postoje da bude preds. Srbije.

momazver

12.12.2016 08:13

Ma ja bi *prljavog inspektora* Blažu...,ne,ne.NE!... Još bolje setio sam se ! N A D A M A C U R A! Po vasceli dan i noć brine o zdravlju naroda,kad mu pada,kad mu se diže i zašto,pritisak,kako,kada i zašto mu lupa srce,obavezno savetuje ne stresiranje i sve začini nekim savetom il pesmicom..dobro,može biti recitacijom,ima validnu diplomu,voli sve što vole mladi, a glavna prednost je što je sad singl/razvela se/ pa neće morati da voda po svetu ono što neki vodaju.

Paja

12.12.2016 08:51

Kakav tekst. Brojila. Napisite onda o aferi koja je zataskana, ako ste fer i koja lova je bila u igri. Da je bilo koji drugi gradjanin to radio, odavno bi bio u zatvoru, a Pink bi pravio specijalku. Pokazite jaja. Drugo, on je jedan od ucesnika onog sramnog mitinga Kosovo je Srbija 2008. i koliko je meni poznato obozavalac SRS, sto ce reci Seselja, Nikolica i Vucica, jer je to sve ista stvar drugo pakovanje. Sto znaci Vucicev covek. Sva igra oko izbora pokazuje jad i diktaturu u kojoj zivimo.

Tamara

12.12.2016 10:34

@Paja - Ha ha ha ha - ''SRAMNOG mitinga Kosovo je Srbija ...'' - tebi bi NAJRADOSNIJI miting bio BEOGRAD JE HRVATSKA zar ne ? Ali ne moze - mnogo ste pedernjikavi svi do jednog KOMPLETNO CLANSTVO DS SDS LDP LSV ... LUK I VODA ... Tako da placi vristi kukaj SRBINA PROMENITI NECES - svi smo mi i dan danas MILOSEVICEV REZIM ... i Seselj i Vucic i Dacic i Palma ... na jedinstvenom zadatku jos od DEVEDESETIH - omalovaziti obezvrediti ismejati unistiti ''PREMIJERA djindjica'' i LJUBLJENI ZAGREB ha ha ha ha ha

Paja

12.12.2016 13:47

@Paja - Tamara, ovde ne vradjam, ali tebe moram. Pozivam policiju i da te uhapsi zbog sirenja mrznje prema Hrvatima sto si vec pisala u drugim komentarima. Stoko, bilo je i mrtvih na tom "velicanstvenom" mitingu, a njega su organizovali svi ovi koji su danas na vlasti, plus Kostunica, svestenici i Tadic, ali on nije bio u zemlji. Bilo je tu i likova kao Bodiroga, Kusturica, Djokovic... Niko jos nije odgovarao zbog tih desavanja. Ne znam sta ste tog dana hteli, ali ste izazvali smrt i paljevinu.

Kvazimodo Sorabius

12.12.2016 09:24

Dejan Bodiroga za predsednika, sto da ne. U pobrajanju njegovog CV ste zaboravili dve kljucne stvari: nije poreklom iz Srbije i nista ne zna o politici. A i zemljak je Seselju i Draskovicu! Bolji od Cacanina Jeremica...

Realan samo

12.12.2016 09:45

Kao uspesan sportista, jedan od najboljih u istoriji ceo narod te voli jer si nas kad god si igrao i usrecio. A kao politicar neces biti u stanju da nas sve usrecis, uvek ce biti protivnika i to zestokih. A to ti ne treba, ne bacaj senku na raj od zivota.

Дане С.

12.12.2016 10:11

Ако је могао ТОМА - ДИПЛОМА да нам буде председник, зашт не би могао и Бодирога. Па ево и др. ГАНГУЛА ми је председник општине формално, обадвојица би морали да буду у ЗАТВОРУ, а ни једног не рачунам да су мени било шта!

protivnik lazova i prevaranta

12.12.2016 10:21

Ti stranci bas znaju da odaberu , prvo su odabrali Milosevica , pa Kostunicu, pa Tadica i konacno Vucica , sve zlotvor do zlotvora, osvedoceni neprijatelji Srbije , jednom recju lopovi, prevaranti i lazovi , ne znam kako se tu uklapa Bodiroga , ali kazu da da je radikal kao i Vucic.

nevena

12.12.2016 10:44

i vi se smatrate novinarima?

Tamara

12.12.2016 12:02

@nevena - Nije problem u novinarima - problem je u HRVATU koji je trenutno u smeni na objavljivanju komentara . Kad s proleca nastupi dr Seselj raspitacemo se ko je radio 12. decembra 2016. u prvoj smeni ... vise nece imati posao .

Paja

12.12.2016 13:52

@nevena - Pozivam policiju da uhapsi ovu stoku Tamaru koja vec po ko zna koji put siri mrznju prema Hrvatima, a sada, cak i prema nekome ko radi u Alo, a ko je navodno prema njoj Hrvat. Pa sta i da je Hrvat, govedo bolesno? Sto uopste pisem govedo, gresim dusu, jer je govedo dobro i korisno.

Tamara

12.12.2016 17:12

@nevena - Ali morace onda policija i tebe da pozove kao svedoka - pa cemo onda da pogledamo sve moje i SVE TVOJE komentare . Dakle ustaljena igra VI STE UVEK ZRTVE ... SAVAMALE I ZUTE PATKE ... ha ha ha ha ha ha ... Ti si za policiju RIZNICA MRZNJE prema Srbinu Srbiji i svemu Srpskom i bices prava poslastica hapsenjem mene .

Paja

12.12.2016 18:08

@nevena - Tamara, smradu ljudski, vidim pratis moje komentare, to mi je drago. Za vas bolesne smradove, ja sam lek i melem. Moze slobodno, jos jednom poziv policiji da te uhapsi, jer siris mrznju prema Hrvatima nakazo ljudska. Vas laznih patriota pun mi je polni organ. Paja te obavestava da ces i dalje da citas moje komentare koji te tako zestoko nerviraju. Hvala i vama ostalima koji Tamari dajete pluseve. To mi garantuje da sam u pravu. Neko umniji od mene vec je rekao "Budimo ljudi iako smo Srbi".

Teodora

12.12.2016 12:26

Po miloševićevom receptu: 15 - 20 kandidata za predsednika! Obesmišljavanje izbora i predsedničke funkcije, da bi na mala vrata veliko zlo Srbije vučić pokušao da progura nekog svog nepismenog, nesposobnog, neobrazovanog, primitivnog kriminalnog retarda, od kojih je sada najozbiljniji kandidat nikolić tomislav. Sad će da krenu kandidature folk šund pevača, starleta, javnih prostitutki...

Stefan Valjevo

12.12.2016 12:32

Jel to neki naš plagijat Vitalija Kličkog?