Boban Marjanović
AP
Boban Marjanović

AP

Boban Marjanović, Foto: AP

Poznato je da je na Evrobasketu, upravo zbog rizika od povrede i iscrpljivanja zbog potencijalno duge sezone, nekoliko NBA klubova zabranilo svojim članovima da igraju šampionat, ili im je preporučilo da to ne čine, kako vam „prijatnije“ zvuči.

Šta se zapravo desilo ovog puta? NBA klubovi imaju propis da tokom leta igrači igraju revijalne utakmice na svoju odgovornost, a ako bi im se nešto dogodilo, poput ozbiljnije povrede, mogli bi da ostanu bez ugovora!?

Duda Ivković

A. Dimitrijević

Duda Ivković, Foto: A. Dimitrijević

Na meču u „Dvorani mira“ u Atini pojavila su se četvorica NBA igrača - Bogdan Bogdanović (Sakramento), Boban Marjanović (Detroit), Dario Šarić (Filadelfija) i Furkan Korkmaz (Filadelfija). Bogdan je presedeo na klupi i njegov trogodišnji ugovor vredan 27 miliona dolara nije bio ugrožen, praktično, ali jeste Marjanovićev (dve godine na 14 miliona) i Šarićev (godinu dana, 2,4 miliona). Oni su nastupali na meču, bogu hvala, nije bilo ničega, a i zašto bi kad se radilo o revijalnoj utakmici.

Zanimljivo je da je samo nekoliko sati pre meča kancelarija NBA lige klubovima košarkaša rekla da mogu da raskinu jednostrano ugovor ako se neko povredi na Dudinom oproštaju.

Ako je i od Amera, mnogo je...

Komentari (3)

sasa

23.09.2017 01:46

sramota da je Bogdana pozvao i nije ga pustio nijednu sekundu.Matori je bas izlapeo

Dr Miggyy

23.09.2017 07:56

To je taj demokratski ponos SAD. U čoveku su ubili sve, ponos, karakter i slobodu. Napravili su robote ništa više i od poniznosti ništa manje. Tako prolaze i državnici koji se ugurali u skute američkoj demokratiji. Ukoliko ne postupe da klimaju glavom i da pričaju bez reči (u sebi) nastaje agonija: sankcije, okretanje celog sveta protiv njih i na kraju uništenje zemlje bombardovanjem, hermetičkim i zatvaranjem granica. Lidere država menjaju kao donji veš, kada smatraju, da im više ne trebaju.

Dr Miggyy

23.09.2017 10:11

To je taj demokratski ponos SAD. U čoveku su ubili sve, ponos, karakter i slobodu. Napravili su robote ništa više i od poniznosti ništa manje. Tako prolaze i državnici koji se ugurali u skute američkoj demokratiji. Ukoliko ne postupe da klimaju glavom i da pričaju bez reči (u sebi) nastaje agonija: sankcije, okretanje celog sveta protiv njih i na kraju uništenje zemlje bombardovanjem, hermetičkim i zatvaranjem granica. Lidere država menjaju kao donji veš, onda kada smatraju, da im ne trebaju.