Boban Marjanović
Instagram
Milan Gurović

Aleksandar Dimitrijević

Milan Gurović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Danas malo posle 10 sati saznaćemo imena košarkaša koji će braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu (31. avgust - 17. septembar). Selektor Aleksandar Đorđević, prema svim raspoloživim informacijama, spremio je i veliko iznenađenje za sve ljubitelje basketa, pa će se na širem spisku naći i ime Bobana Marjanovića.

Boban Marjanović

Instagram

Boban Marjanović, Foto: Instagram

Centar Detroita je protekle dve godine izostajao iz tima zbog obaveza u NBA ligi. Iza Bobija je prlično bleda sezona u najjačoj ligi na svetu. Trener Pistonsa Sten van Gandi tek na momente mu je ukazivao šansu, ali ta činjenica, kao ni to što je imao čak i otvoreni sukob sa Đorđevićem tokom prethodnog perioda ne bi smelo da promeni odluku i gorostasna petica će se staviti na raspolaganje nacionalnom timu.

- Videćmo šta će reći selektor, ali ako je ovo tačno, onda je to odlična vest. On je idelno rešenje, ukoliko ne bude Jokića - objašnjava za „Alo!“ Milan Gurović.

Što se tiče Nikole Jokića, situacija je dosta komplikovana. Adut Denvera će biti na širem spisku, ali je veoma mala verovatnoća da će zaigrati za reprezentaciju. Nikolu očekuje naporno leto, tokom kojeg mora još bolje da se spremi za izazov sledeće sezone.

- Velika šteta ako ne bude igrao. Treba ga razumeti, ipak je reč o njegovoj karijeri. Verujem da će se uvek odazivati u naradnim akcijama.

Bekovska linija će biti lišena usluga Stefana Markovića (završio reprezentativnu karijeru), a vrlo verovatno zbog povrede neće biti ni Nemanje Nedovića.

- Možda je došlo vreme za Branka Lazića, koji može da zameni Stefana bez problema. A Marko Gudurić je sličan igrač Nedoviću. Možda je Nemanja malo veći atleta i brži igrač, ali je i Marko je odličan.

Vratio Srbiji  košarkaški sjaj:  Aleksandar  Đorđević

Marko Metlaš

Vratio Srbiji košarkaški sjaj: Aleksandar Đorđević, Foto: Marko Metlaš

Problem Đorđeviću stvara i činjenica da je povređen Nemanja Bjelica. Adut Minesote se povredio krajem NBA sezone i gotovo je izvesno da će i drugo leto zaredom propustiti reprezentativne akcije.
- Idealna četvorka i ptice na grani znaju kakav je igrač. Ali tu su Mačvan, pa i Vladimir Lučić, koji može da uskoči. A i Marko Simović je ove sezone igrao za Zvezdu na toj poziciji, i to vrhunski - zaključio je Gurović.

Komentari (2)

vlada

19.06.2017 06:29

Koj će nam Bobi,i bez njega smo dobri,samo će da unese nervozu u tim.

još jedan stručnjak

19.06.2017 08:06

@Vlada zna šta će on uneti.Sale treba da te angažuje kao savetnika i psihoterapeuta kad se svi unervoze.