Hrana
Alo.rs
Hrana

Alo.rs

Danas spremite sataraš, Foto: Alo.rs

Sastojci za testo:
10 g kvasca
300 g brašna
0,5 l mleka
kašičica šećera
1/2 kašičice soli
jaje

Sastojci za sataraš:
500 g paprike
500 g paradajza
veća glavica luka
5 kašika ulja
kašičica šećera, so
biber, suvi biljni začin

Priprema: Stavite kvasac u šolju mlakog, zašećerenog mleka, ostavite da nadođe, pa zamesite ređe testo. Ostavite da naraste, ponovo promešajte i pustite da se još jednom podigne. U podmazanom tiganju razlijte malo deblju palačinku, poklopite i tako ispecite. Papriku očistite i isecite na rezance, a luk na listiće. Paradajz oljuštite, odstranite semenke i iseckajte na kockice. Na zagrejanom ulju propržite luk, dodajte šećer, a posle nekoliko minuta i papriku. Kad paprika malo omekša, umešajte paradajz i biljni začin, pa nastavite da dinstate sve dok sva tečnost ne ispari. Na kraju sataraš dosolite i pobiberite. Sipajte na ispečene bline, preklopite i služite.

Save