Nenad Bjeković
Alo!/Vladimir Marković
Nenad Bjeković

Alo!/Vladimir Marković

Nenad Bjeković, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Ova informacija je iznenadila, ali ujedno i obradovala sve istinske ljubitelje fudbala, s obzirom na to da Bjeković ima neprocenjivo iskustvo u našem sportu. Uspešna karijera na sva tri fronta preporučila ga je na ovu važnu funkciju u FSS-u, pa je Odbor za hitna pitanja krovne organizacije sa velikim zadovoljstvom mogao da ga predloži i ekspresno izabere za najbližeg saradnika predsednika Slaviše Kokeze.

U godini Mondijala našem fudbalu će od neprocenjive koristi biti Bjekovićevo iskustvo, pa već na startu legendarni funkcioner Partizana u razgovoru za „Alo!“ poručuje da njegova navijačka i klupska opredeljenost neće uticati na vođenje pravedne fudbalske politike.

- To da sam veliki partizanovac, znaju svi i ni pod kojim okolnostima se ne bih odrekao nečega što je moj život. S druge strane, odrastao sam čovek, svestan odgovornosti koju nosi ova funkcija. Od juče sam na raspolaganju Fudbalskom savezu Srbije sa jednim zadatkom - da pomognem i Partizanu i Crvenoj zvezdi podjednako, baš kao i svim ostalim našim klubovima.

Čini se da ste kao rešenje prihvatljivi i jednoj i drugoj strani s Topčiderskog brda?

- Voleo bih da je tako. Kad me već pitate za odnose sa komšijama, tokom karijere nikada nisam imao problema sa Crvenom zvezdom. Kao igrač, trener i funkcioner uvek sam respektovao velikog rivala.

Nenad Bjeković

Alo!/Marko Metlaš

Nenad Bjeković, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Činilo se u jednom trenutku da ste se zasitili srpskog fudbala?

- Priznajem da sam se u jednom trenutku umorio od nekih stvari koji su bile povezane s Partizanom, ali i da sam hteo, ne bi mi pošlo za rukom da se distanciram od fudbala. Tako nešto je nemoguće.

Kako su vas ubedili da se vratite aktivnom učešću u srpskom fudbalu?

- Pre svega, drago mi je što su me se ljudi iz FSS-a setili. Poslednje dve-tri nedelje razgovarao sam o svemu što nas čeka, ali ubeđivanja nije bilo.

Nenad Bjeković

Alo!/Marko Metlaš

Nenad Bjeković, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Dakle, vašim ulaskom u Fudbalski savez verujete da su rešivi mnogi problemi?

- Da, posla će biti, ali da ne verujem da mogu pomoći, ne bih se prihvatao tako važne funkcije. Držim za sebe da sam osoba koja kad misli da ne može da doprinese znanjem i iskustvom u nekom poslu, onda ga i ne prihvata. Ovu ponudu FSS-a prihvatio sam sa zadovoljstvom.

Mondijal je pred vratima?

- Čeka nas mnogo obaveza do tada. Ostvaren je veliki rezultat plasmanom na Svetsko prvenstvo. Naši momci su pokazali da imaju kvalitet za visoke domete, na nama je da im pružimo svu logistiku da, pa da na kraju svi budemo ponosni na njih - zaključuje Nenad Bjeković.