Svi za Nenada:  Ponovljeni  izbori  početkom  juna
Aleksandar Dimitrijević
Svi za Nenada:  Ponovljeni  izbori  početkom  juna

Aleksandar Dimitrijević

Svi za Nenada: Ponovljeni izbori početkom juna, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Grupa okupljena oko bivšeg direktora crno-belih tvrdi da ima većinu od 35 delegata (za pobedu je dovoljno 33 od 65) i da će oformiti skupštinu već za 11 dana, na kojoj će izabrati novu upravu.

Kako „Alo!“ saznaje, Bjekini ljudi su na jučerašnjem skupu rešili da ne čekaju da aktuelna uprava odredi novi datum izbora, koji bi bili održani narednih meseci, već da oni sami, s obzirom na to da imaju više od polovine članova Skupštine, sami odrede termin, i to već početkom juna.

Bjeković je na skupštini imao uz sebe 29 delegata, dvojica nisu prisustvovala, a do 6. juna veruje se da bi oni mogli da dobiju još dvojicu, uz pretpostavku da će se Mijailović i Vukadinović (koji su ostali ispred “Zemunela”) vratiti u saziv skupštine.

Ljajićeva podrška

Bjeković i njegovi saradnici su se posle održane skupštine, koja je prekinuta nakon 80 minuta, našli u obližnjem zemunskom restoranu, gde su razgovarali o daljoj strategiji. Njima se nešto kasnije priključio i ministar Rasim Ljajić, koji im je dao podršku i najavio da će biti prisutan na narednoj skupštini kao delegat.

 

Vladimir Vuletić, predsednik Nadzornog odbora, o mogućnosti da Bjekina struja održi svoju skupštinu, kaže:
- Postoje tri varijante po kojima bi oni mogli da održe skupštinu, samo jedna je po statutu - da im Nadzorni odbor izađe u susret ako sakupe 22 glasa. Ali ta opcija koju oni žele je vanpravna, vanstatutarna. Ne znam ni gde bi se to dešavalo, ko bi tome prisustvovao... S ozbirom na to da je van statuta, ne verujem da bi mogli da koriste Partizanove objekte da tu održe izbore, jer se takvim zahtevima ne može ići u susret. Ali nisam kompetentan za to pitanje. Inače, moje mišljenje je da bi bilo bolje održati izbore posle prelaznog roka, da se malo smire strasti. To nije stav Nadzornog odbora, nego samo moj, bilo bi neozbiljno kada bih pričao u ime ostalih članova - rekao je Vuletić za “Alo!”.

Neće dobiti Partizanove  objekte za skupštinu: Vuletić

Aleksandar Dimitrijević

Neće dobiti Partizanove objekte za skupštinu: Vuletić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Na pitanje - da li bi aktuelna uprava prihvatila takvu pobedu opozicije, Vuletić kaže:
- Ako imaju 33 delegata, onda imaju većinu. Ne želim da potenciram šta bi bilo, kad bi bilo. Oni bi s tim brojem mogli da smene Nadzorni odbor, onda bi moje mišljenje bilo irelevantno.

O mandatima za isključene članove, Ostoju Mijailovića i Dragoljuba Vukadinovića, Vuletić kaže da je to isključivo Partizanova nadležnost.
- Za mandate odlučuje samo radna grupa i klub, ne vidim način na koji bi Ministarstvo sporta moglo da ih vrati. Što se glasanja tiče, prema mojim podacima, aktuelna uprava je imala 30 glasova sa ovlašćenjima, dok je druga grupacija imala 28. Jedan navijač se nije oglašavao. Znači, 30:28 u korist Ćurkovića - zaključio je Vuletić.

Vuletić: Biranim rečima o Bjekoviću

Govoreći o incidentima na skupštini, Vladimir Vuletić je rekao da je želeo da smiri tenziju. - Jedino sam morao Zvonku Vargi da se obratim. Hteo sam da smirim tenziju koju je započeo Savo Milošević, neprepoznatljivu za fudbalera takvog kalibra, kome su asistirali direktori nekih komunalnih preduzeća i neki bivši političari. Ja sam biranim rečima govorio o Bjekoviću, s puno uvažavanja, i o ostalim legendama. Partizan je više njihova kuća nego što će moja ikada biti - rekao je Vuletić.