Prtljag na aerodromu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Konkursi za posao otvoreni su do 4. avgusta, objavio je portal Tango Six.

Objavljivanje tih oglasa predstavlja prvo javno zabeleženo širenje neke kompanije u ovom domenu na aerodromu "Nikoli Teslia" od odluke Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, 10. jula, da stavi van snage ograničenje broja kompanija koje će se baviti zemaljskim opsluživanjem aviona (hendlera).

Beogradski aerodrom i kompanija "Sky Partner" i dalje su jedini koji pokušavaju da na vreme razvrstaju hiljade torbi dnevno na beogradskom aerodromu, podsetio je Tango Six.

Portal je naveo da, iako objavljivanje velikog broja otvorenih pozicija odjednom nesumljivo predstavlja najveće širenje neke hendling kompanije od odluke 10. jula, ipak se ne radi o poslovima koji neposredno opslužuju putničke avione kada je u pitanju prtljag.

Stoga je trka za još jednog većeg hendlera koji bi mogao, pored Beogradskog aerodroma i kompanije "Sky Partner" da pomogne "Er Srbiji" i dalje otvorena.

"Goldair" poseduje dozvolu DCV-a za opsluživanje putnika, prihvat i otpremu predatog prtljaga kao i prihvat i otpremu letelica na platformi. Međutim, kako Tango Six saznaje, oprema potrebna za otpremu prtljaga koju kompanija poseduje nije blizu raspoloživosti za korišćenje.

- Ovo ostavlja još samo "Menzies Aviation" kao opciju koja se eventualno može dogovoriti sa "Er Srbijom" ukoliko se situacija sa beogradskim aerodromom ne popravi. Ukoliko se ta saradnja i uspostavi, gotovo je sigurno da se to neće dogoditi u ovoj letenjoj letačkoj sezoni - naveo je Tango Six.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading