RAST TELEKOMA U ZEMLJI I REGIONU Vladimir Lučić najavljuje ekspanziju na tržište Severne Makedonije
YT/Jutarnji Program TV Happy

Telekom Srbija značajno je povećao prihode i profitabilnost uz smanjenje zaduženosti i zadržao lidersku poziciju u svim kategorijama, što pokazuje da naša kompanija ima kapaciteta za dalje širenje u regionu, kazao je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić ocenjujući poslovne rezultate u prvoj polovini 2021. godine.

On je, u intervjuu za današnje "Večernje novosti", rekao da je Telekom zabeležio rekordan rast prihoda od devet posto u odnosu na 2020. što je preko četiri milijarde dinara.


Istakao je da je profit pre oporezivanja kompanije porastao za 20 posto, a profit je više od četiri puta veći nego lane. Kako je naveo i pored značajnih investicija obaveze Telekoma prema bankama za prvih pola meseci smanjene su za preko osam milijardi dinara.

Telekom Srbije, prema RATEL- u, prvu polovinu godine završio je i kao prvi operater u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, kao i po broju internet i tv pretplatnika, naveo je on.

"I dalje imamo prirodan rast u broju korisnika mobilne telefonije, interneta i TV što pokazuje da će naše tržišno učešće i dalje rasti", rekao je Lučić. Naveo je da je jedan od ciljeva dalje širenje u regionu, i da je Severna Makedonija perspektivno tržište gde će Telekom biti bitan telekomunikacioni igrač.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading