noavc
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić izjavila je za Tanjug da se ova mera nadovezuje na prošlogodišnju o besplatnim udžbenicima za sve osnovce i srednjoškolce, a da prijava traje do kraja školske godine.

"Grad je prošle godine nabavio knjige za svu decu u beogradskim školama, još tada smo najavljivali da bi sledeća mera pomoći porodicama sa decom mogla da bude ove vrste. Danas roditelji imaju mogućnost da, ukoliko žele deci kupe nove komplete ili, ipak, naslede od starijih školaraca, a novac iskoriste za kupovinu školskog pribora", rekla je Čamagić.

Dodala je da je septembar mesec kada se porodice sa decom školskog uzrasta izlažu uvećanim troškovima i da će svima dobro doći pomoć koju je Grad omogućio.

"Prijava za đačku pomoć vršiće se preko osnovnih i srednjih škola koje deca pohađaju, već ove nedelje se očekuju roditeljski sastanci kada će roditelji o načinu dostavljanja podataka biti obavešteni od strane škola", rekla je Čamagić.

Navela je da se Grad potrudio da procedura dostavljanja podataka bude izuzetno olakšana kako za škole, tako i za roditelje. "Isplata pomoći očekuje nas u septembru, a do tada ćemo već sigurno prikupiti i organizovati sve potrebne podatke", rekla je Čamagić.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading