Masovni protesti
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nakon bankrota velike nemačke kompanije za nekretnine, stigla je vest da je nelikvidan i čuveni proizvođač cevi Roferk Makhute, a sudbina oko 320 zaposlenih, koji su loše vesti čuli malo pre Uskrsa, trenutno je veoma neizvesna.

Nemačka kompanija je saopštila da je razlog za novi stečaj u kratkom roku "nezadovoljavajuća iskorišćenost kapaciteta" i pretnja da će jedini veliki kupac uskoro otkazati saradnju.

Posle uspešnog restrukturiranja, koje je pre dve godine preneto na Merteks grupu, kompanija je u početku morala da se bori sa početnim gubicima, međutim, menadžment je uspeo da pridobije velikog kupca i tako stabilizuje poslovanje.

- Činjenica da je odlazak u bankrot bio neizbežan veoma je gorka i za region i za radnu snagu. Sada su uslovi za restrukturiranje znatno gori - objasnio je privremeni stečajni upravnik koga je imenovao okružni sud u Ambergu.

Upravnik je izrazio skepticizam u pogledu budućnosti kompanije i njene radne snage.

Bavarski ministar privrede Hubert Ajvanger nije ostao ravnodušan na ponovnu nelikvidnost kompanije.

- To predstavlja ozbiljan udarac za radnike i ceo region. Službenici u Ministarstvu privrede i ja smo u stalnom kontaktu sa kompanijom već nekoliko godina kako bismo pronašli održivo buduće rešenje za fabriku cevi, međutim, nije nam dozvoljeno da pomažemo novcem poreskih obveznika - naveo je ministar.

Kompanija je osnovana 1954. godine.

Britanska Merteks grupa je 2022. godine preuzela fabriku cevi pre nego što su se problemi u nasleđenoj kompaniji ponovo pojavili 2023. godine.

Jedan je od samo četiri proizvođača bešavnih čeličnih cevi u Nemačkoj. Fabrika cevi je 1959. godine postavila svetski rekord sa bešavnom cevi dužine 16 metara.

Poznati nemački proizvođač dušeka i kreveta Breckle, podsetimo, samo pre nekoliko dana takođe je podneo zahtev za stečaj!

Feniks magazin

BONUS VIDEO

@alo_portal POLICIJA PROVERAVA SNIMAK IZ BEČA! Snimljena je devojčica koja uzrastom i likom podseća na Danku Ilić #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #foryoupage ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Тања

02.04.2024 07:19

Па нема више ништа за џаба…Како сте мислили другима стиже код вас…доста сте крали и отимали.Почевши од културе,ресурса и увежених паметних глава…