Masovni protesti
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Bez posla prema navodima medija iz Nemačke ostaje oko 400 zaposlenih.

- Nakon gotovo četiri decenije poslovanja kompanija za prodaju računara Gravis iz Berlina je pred gašenjem. Trgovac elektronikom zatvoriće sve svoje trgovine u Nemačkoj - potvrdio je portparol kompanije.

Nije poznato kad će 37 poslovnica i onlajn prodavnica biti tačno zatvoreni, međutim, sigurno je da će to biti do kraja godine. Portparol Gravisa navodi da će sve trgovine u Nemačkoj biti zatvorene do 31. decembra.

Gravis poslednjih godina nije mogao da prati brzi razvoj onlajn trgovine i promenjive potrebe potrošača. Kompaniju je pre nekoliko godina preuzela Frinetova filijala Mobilkom-Debitel, ali ni to nije pomoglo.

Odluka o zatvaranju je rezultat pada prodaje u poslovnicama odnosno sve niže marže i to posebno u trgovini sa Eplovim proizvodima.

Gravis je nedavno uložio velika sredstva u marketing i preuređenje identiteta svoje marke da pokuša da povrati uspeh. Novi logotip i modernizovana onlajn prisutnost trebalo je da privuku kupce i podstaknu bezgotovinsku prodaju., međutim, uprkos tim naporima i raspravama o mogućim partnerstvima za spas poslovnog modela, uspeh se na kraju nije materijalizovao.

Gravis nije prva kompanija koja nije uspela da izdrži sve veći pritisak onlajn maloprodaje. Pandemija i ubrzani trend kupovine putem interneta samo su pogoršali probleme sa kojima su se već borili tradiconalni trgovci.

Čak ni saradnja s Eplom nije mogla da spasi Gravis od zatvaranja.

Najveći evropski proizvođač nameštaja za spavaće sobe Rauh Mobelverke, podsetimo, najavio je da će njihova fabrika u Mastershauzenu biće zatvorena najkasnije do kraja januara 2025. godine dok će više od 150 zaposlenih iz sedišta ostati bez posla.

Feniks magazin

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milan

20.03.2024 23:15

Bože spasi ove degenerike iz opozicije,zamislite da nam ovi prostaci vode zemlju,ove pijandure i strani državljani,zamislite da nam Tepička bude vlast,žena podguzna muva Đilasa!Ljudi,opametite se,sklonite ovu gamad da ih očima više ne vidimo,koje ljudske mizerije.Zamislite onog Aleksića ponavljca da kaže onakvoj ljudskoj gromadi,da je nula,katastrofa kojia balega od čoveka!🤑🤑🤑🤑