NOVA JEDNOKRATNA POMOĆ VREDNA 7.000 DINARA Najavljene lepe vesti za ovu grupu građana
Foto: Shutterstock

- Po prvi put, u budžetu predviđena su sredstva za besplatne udžbenike deci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole - istakao je Burgić.

U budžetu za ovu godinu opština Blace namenila je sredstva kojima će se obezbediti udžbenici svim učenicima od 1. do 4. razreda, navodi se na sajtu ove opštine.

-Usvajanjem budžeta prestaje da važi odluka o privremenom finansiranju i stvaraju se uslovi da se krene sa realizacijom započetih projekata planiranih za 2024.godinu, ističe predsednik Opštine Blace Ivan Burgić dodajući da su  u budžetu Opštine Blace prvi put izdvojena sredstva za besplatne udžbenike deci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

- Usvojene su bitne odluke vezane za nesmetano funkcionisanje naše opštine i zahvaljujem se odbornicima na tome što su sve tačke jednoglasno podržali - ističe predsednik Burgić.

Kolika je vredna ovo pomoć za roditelje?

Ova pomoć roditeljima osnovaca od 1. do 4. razreda doneće uštedu od najmanje 7.000 dinara, a svakako i više onim porodicama koje imaju više nižih osnovaca.

Cena kompleta kako je prošle godine u oktobru istakla Tamara Bačković iz Zavoda za udžbenike kreće se oko 7.300 dinara za niže razrede.

Cena udžbeničkog kompleta za niže razrede iznosi oko 7.300 dinara, a za više, konkretno za sedmi razred, cena je negde oko 11.800 dinara, kaže za Tanjug Tamara Bačković iz Zavoda za udžbenike.

"Kada govorimo o srednjoj školi, tu ne možemo da budemo toliko precizni, jer u okviru gimnazije imamo tri različita smera, a pored njih i srednje stručne škole, u kojima svaki smer podrazumeva drugačiju kombinaciju udžbenika, ali, u proseku, kada govorimo o zajedničkim udžbenicima za gimnazije i stručne škole, cena se kreće od 550 do 1100 dinara i to najveći broj udžbenika, dok jedan broj dostiže cenu od 1500 i nešto malo preko 1500 dinara", rekla je tada Bačković.

(Alo.rs)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading