Udar groma u kulu Geneks
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Na licitaciji se pojavio još jedan zainteresovani kupac, ali je odustao na ceni od osam miliona dinara.

Stavrić je, inače, i stanar Geneks kule i dugogodišnji upravnik zgrade. On je novinarima nakon aukcije rekao da je spreman da ustupi stan stambenoj zajednici ukoliko bude bilo interesovanja.

Ako stambena zajednica ne bude zainteresovana, on razmatra mogućnost da taj stan pretvori u kulturni prostor, biblioteku ili galeriju.

Kupoprodajni ugovor biće potpisan za tri dana i od tada teče rok za uplatu izlicitirane cene od devet miliona dinara.

STAN NA VRHU GENEKSA PRODAT ZA 9 MILIONA: Kupac je svima bio pred očima, a spreman i da ustupi nekretninu!

Foto: Alo!

 

 

Podsetimo, početkom februara oglašena je prodaja stana na 30. spratu Genex kule, i to po početnoj ceni od 5,5 miliona dinara, ali uz upozorenje da se u stanu nalaze stanari protiv kojih je pokrenut postupak za iseljenje još 2022. godine.

„Prilikom procene konstatovano je sledeće: da je bez pravnog osnova u stan useljeno treće lice, protiv koga je kompanija Generalexport DP Beograd u stečaju dana 17.11.2022. godine pokrenula tužbu radi iseljenja. Do oglašavanja ove prodaje, isto lice nije iseljeno sa svim licima i stvarima iz stana“, navedeno je u oglasu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

Zainteresovani za stan morali su da uplate depozit u iznosu od 2,2 miliona dinara.

dinari

Foto: Shutterstock

 

 

Na prodaju su ponuđene i još neke potencijalno atraktivne stvari kompanije koja se nekada bavila spoljnom trgovinom i ugostiteljstvom, ali za njih nije bilo zainteresovanih kupaca.

U okviru „celine dva“, a po početnoj ceni od 6,1 milion dinara nuđena je najrazličitija roba – električni aparati, televizori, video rekorderi, drugi sitni kućni aparati.

U „celini tri“ po početnoj ceni od samo 743.500 dinara ponuđena je kancelarijska oprema koja je van upotrebe ili je rashodovana – stolice, stolovi, fotelje, ormari i plakari. Prodavao se i deo opreme iz restorana od oko 140 pozicija, koja se nalazi u zgradi poslovnih usluga Genex kula.

Izvor: biznis.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading