GOSPOĐA NAPIRLITANA, A ALARM ZAVIJA Srpski trgovci otkrili situacije koje ih ostave bez reči
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Da kradljivac može biti svako potvrđuju za Kurir i u "Univereksportu", gde kažu da se roba krade najviše zbog preprodaje, a ne zbog siromaštva.

- Ljudi koji uzimaju robu bez plaćanja suštinski ne poznaju pol i godine. To može biti svako i uglavnom se krade sa ciljem dalje preprodaje. Poenta cele priče je da se ukrade roba koja se najlakše prodaje i prepodaje na pijaci i koja je najskuplja, a to je kozmetika, instant kafa i alkoholna pića. To su tri kategorije koje se najviše kradu. I deterdženti su skupi, ali su im gabaritni, pa ih zato ne pokušavaju izneti iz radnje - kažu u Unviereksportu.

I u kompaniji "Lidl Srbija" potvrđuju da se suočavaju sa različitim pokušajima krađe, ali da zahvaljujući merama bezbednosti koje poseduju, one su retko uspešne i uglavnom se okončaju brzo i bez ometanja ostalih potrošača.

- Najviše pokušaja je sprečeno i zabeleženo za proizvode koji su skuplji i sitniji, a načini za to su uglavnom različito skrivanje artikala. U svim Lidl prodavnicama imamo visok nivo opšte bezbednosti čemu doprinosi video nadzor, kao i e-gejt, odnosno vrata koja na ulazu u prodavnicu sprečavaju izlazak kroz ista, a za obezbeđivanje samog proizvoda koriste se i dodatna sigurnosna obezbeđenja. Na primer, prilikom prolaska kroz kasu, dužnost prodavca je da deaktivira sigurnosno obeležavanje proizvoda, a u slučaju da pri napuštanju prodavnice, potrošač kod sebe ima proizvod koji je i dalje obeležen, oglasiće se alarm. Mi u tom slučaju pozivamo potrošače da pokažu sadržaj kupovine obezbeđenju koje će, jednostavnom procedurom, utvrditi da li odgovara proizvodima koji su na računu - kažu u Lidlu.

Za krađe, kako kažu u Lidlu, koje se dese u njihovim prodavnicama pokreću se postupci pred relevantnim državnim organima i postupak prati do okončanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading