SRPKINJA TROŠI NA HRANU SAMO 100 EVRA MESEČNO Otkrila kako joj to polazi za rukom, svi su joj na tome zahvalni
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Odmah da napomenem, žensko sam, 48 kg, 168 cm, ne jedem meso (nisam vege, prosto nisam fan mesa, jedino što pravim rusku sa salamom i to mora biti samo poli, osim toga tuna i losos). Tako da čak i da pratite moj plan, ako ste muško i želite ostati siti, verovatno ćete i dalje trošiti više, ali možda pomogne da malo uštedite ako je to potrebno ili probate neki novi recept", napomenula je na početku, a onda razotkrila svoj sistem do detalja, pišu beogradski mediji. 

hrana

Printscreen/Reddit

 

 

 

"Uglavnom napravim plan za svaku nedelju. Kada osmislim jedno-dva jela, onda smišljam ostala na osnovu namirnica koje ću da kupim za prva dva. Nekada su to meni već poznati recepti, nekada izvlačim nove recepte iz spreadsheet-a gde ih čuvam. S obzirom da umem ponekad da pogledam neke zanimljive recepte na youtube-u, a izlaze mi stalno i po društvenim mrežama, kada naiđem na nešto dobro, u spreadsheet-u čuvam po grupama, pa posle pregledam jedan po jedan kad mi zatreba nešto novo“, objasnila je i dala primer "jedne nedelje sa receptima koje često voli da pravi jer se i brzo spremaju, a i tu su neke od njenih omiljenih namirnica".

"Namirnice: jaja, hleb, losos, pirinač, testenina, pečurke, sir, spanać, tuna, salata, čeri, mleko, paradajz sos…

Jela koja se mogu spremiti od toga: benedikt (sa jajima i lososom); pirinač može ili rižoto sa pečurkama/rižoto sa spanaćem/rižoto sa tunom i lukom/zapečeni pirinač sa sirom i spanaćem (ubaciću recept dole jer vredi probati); sa testeninom se može spremiti isto to samo na malo drugačiji način tj. Testenina u sosu od pečuraka/punjena sirom i spanaćem pa u sosu od paradajza (dole recept)/sa lososom u belom sosu (pavlaka za kuvanje, začini, puter/margarin i to sve u tiganj u kom se pržio losos na maslinovom ulju); od pečuraka se mogu napraviti pohovane, one mogu kao prilog, ja ih volim jesti i same za večeru; onda za doručak možete omlet u kom ćete naseckati i pečurke i dodati i malo sira i spanaća (ja nekada ovo jedem i za ručak jer me ume baš zasititi); od ovoga se mogu spremiti i projice itd.

Moram napomenuti da ja ne kupujem svake nedelje testeninu. Obično nakupujem par pakovanja, tako da imam po 2-3kg i to mi traje. Ista stvar sa pirinčem, kupim par pakovanja, tako da ne kupujem često. Kad kupujem brašno, uzmem onaj džak i tako dalje za neke slične stvari.

To su uglavnom neke kombinacije za ručak, ima nešto i za doručak ili večeru. Za ta druga dva obroka ne planiram toliko, već jedem šta nađem. Nekada to bude i neka ovsena kaša ili neki namaz (krem, ajvar). Nekada kada kuvam pirinač, odvojim deo pa skuvam i sutlijas sto mi ostane ili za veceru ili dorucak. Nekada spremim neko pecivo, npr. Rolnice sa cimetom/pizza rolnice, pa to jedem ili za užine ili za doručak/večeru, bude mi i za po 3 obroka jer živim sama, a spremim celu tepsiju. Nekada i samo stavim sveže povrće koje imam u neku činiju, skuvam malo testenine, dva jaja, možda nekad dodam i tunjevinu, malo neki sos, parmezan i eto obrok salate. Tu možete da stavljate šta imate i dosta stvari da kombinujete", zaključila je i podelila niz recepata koji bi mogli lepo da vam osveže nedeljni meni (a i kućni budžet).

Njena objava privukla je dosta pažnje, ljudi su uglavnom oduševljeni, zahvaljuju joj na idejama i savetima, planiraju da svoj način ishrane prilagode i uklope u budžet.

Mada, kako to obično biva, ima i onih sumnjičavih. "Ovo ako kradeš od mame i tate ajvar, ulje i druge stvari koje idu u jela može da pije vodu. Samo jaja, tunjevina, mleko i hleb su mesečno preko 50e“; "Uz dužno poštovanje za trud, naslov 100 € za nedelju, dve bio bi mnogo prikladniji"… Pa, možda bi baš ti mogli da probaju da primene sistem ove reditorke.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading