dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Svi termini u decembru su zakazani još od sredine novembra", ovako za Euronews Srbija opisuju pretprazničnu atmosferu i euforiju brojni saloni lepote u Beogradu. Uveliko se traži i mesto više, a neke od Beograđanka su spremne i da daju više novca kako bi u novogodišnjoj noći izgledale upravo onako kako su zamislile.

Na pitanje šta je najtraženije odgovor je isti: manikir, pedikir, šminka i frizura. Razlika je u tome, objašnjvaju, da li su žene rešile da u Novu godinu uđu sa promenom imidža ili samo dodatno ulepšane.

Jelena Raković iz kozmetičkog salona "Zvezdica" u Zemunu za Euronews Srbija kaže da je njihov salon gotovo pun sa rezervacijama sve do Nove godine. Dodaje da su već u novembru žene zvale kako bi doblile termin za 31. decembar.

Objašnajva da oni cene nisu menjali i jer nisu želeli da iskoriste navalu i da se cena pravljenja frizure kod njih kreće od 1.000 do 2.500 dinara, dok je za šišanje, feniranje i farbanje potrebno izdvojiti od 3.300 do 4.500 dinara. To je, objašnjava, standardna cena u beogradskim salonima nezavisno od praznika.

"Žene koje su znale gde će i šta će, prve su i zvale da zakažu termine. Gužva kreće već od 15. decembra. Kod nas su najtraženije promene. Žene sada hoće da menjaju boju kose, idu iz svetle u tamnu i obrnuto ili rade pramenove. To je nešto što je baš aktuelno, valjda žele promenu za kraj godine", ističe Raković.

NAJTRAŽENIJA ZANIMANJA NA KRAJU GODINE Oni zarade i tri prosečne plate

Foto: Shutterstock

 

 

Još jedna usluga je u ovom salonu i te kako tražena, a radi se o profesionalnom šminkanju za koje mušterije treba da izdvoje između 3.500 i 4.500 dinara.

"Posebno tog 31. decembra obično žele da odrade sve na jednom mestu. Pa, tako uz frizuru ujedno zakažu i šminku", dodaje ona.

TIKTOK

Foto: printscreen/TikTok

 

 

Najplaćeniji sezonac Deda Mraz

Najplaćeniji sezonac tokom zime je bez sumnje - Deda Mraz. Miroslav Bronzić iz servisa Dedamraz.org u razgovoru za Euronews Srbija kaže da je ovo posao "za poželeti" - zarada je dobra, a potražnja veća od ponude.

Dovoljno aktivan Deda Mraz tokom decembra može da zaradi i tri puta više od prosečne plate, pa neki od njih i oko hiljadu evra, kaže Bronzić.

"Ako ne zaradi bar toliko, onda i nije baš neki Deda Mraz", zaključuje on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading