"ZA JEDNE BESPLATNO, ZA DRUGE 5 EVRA!” Potez restorana izazvao haos: Ovo je pljačka!
Foto: Shutterstock

Svako je barem jednom bio u ovakvoj situaciji: posećujete strani grad, osećate hitnu potrebu i sada, u svakom slučaju, nema toaleta u blizini. Zatim brzo odete do najbližeg restorana kako biste se malo olakšali.

Uoči Božića, jedan restoran sada tome staje na kraj: "Toalet je besplatan za goste restorana, za ostale toalet je 5 evra", stoji na natpisu ispred restorana piše Fenix magazin.

Bes na internetu

Naknada za korištenje toaleta izazvala je haos na internetu.

Na Fejsbuku je jedan korisnik objavio fotografiju znaka na kojem piše kako se toalet naplaćuje, te je ljutito napisao "Pljačka". Dobio je odobrenje u komentarima ispod objave. "Oni su ludi", napisao je drugi.

Iz ovog restorana nema razumevanja za nezadovoljstvo na internetu – pogotovo u ovim vremenima. "I restoran je preduzeće", naglašava.

Restoran je upravo morao da plati 1.200 evra za skupo čišćenje kanalizacije od strane specijalizovane kompanije. Ženski toalet je namerno začepljen tamponima i sličnim stvarima. "To nas je koštalo živaca i puno novca", ljutito navode iz restorana.

javni wc

Foto: Youtube/Printscreen/DNEVNJAK

 

 

Ali to nije sve: 2022. godine je iz restorana nestalo je 65 rolni toalet papira. "Ukradeni su", kaže.

"Ljudska kultura značajno je opala", dodaje ona.

Znak na kojem piše kako se korištenje toaleta naplaćuje stoji ispred restorana svake godine u predbožićno vreme – i to samo dok se održava božićni sajam ovom gradu.

Nema dovoljno javnih toaleta

Iz drugog restorana takođe kritikuju nedostatak javnih toaleta.

Razume se zašto ugostitelji naplaćuju toalet posetiocima koji nisu gosti u restoranu. Uostalom, troškove čišćenja i toaletnog papira treba nekako da plati, kaže. U njegovom restoranu, pak, svi - bili gosti ili ne - mogu besplatno koriste toalet.

Ovaj ugostitelj kaže da nije imao nikakvih negativnih iskustava, na primer sa vandalizmom.

“Gradovi ne osiguravaju dovoljno javnih toaleta”, kritizira. Sada se zimi gotovo ništa ne događa, dodaje on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading