dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vozači su potrebni u gotovo svim sferama privrede, od malih firmi do velikih trgovinskig lanaca, kao i onih kompanija koje imaju međunarodno razvijenu logistiku.

Takođe, razvoj brze dostave i onlajn poručivanja uslovio je povećanu potrebu za kuririma i dostavljačima, koji mogu zaraditi mnogo više od prosečne plate u Srbiji.

Vozači kamiona i gradskog prevoza su posebno deficitarna grupa, što je jedan od razloga usvajanja izmene Zakona o bezbednosti u saobraćaju koja se odnosi na smanjenje starosne granice za profesionalne vozače C, CE, D1 I D1E sa 21 na 18 godina jer je dosad prosečna starost vozača bila 55 godina.

Plate vozača u Srbiji

Među najnovijim ponudama po oglasima još stoji da se traže "2 vozača C i E kategorije za distribuciju robe na teritoriji grada Beograda i Srbije", a za to im se nudi plata od 150.000 do 250.000 dinara. Poslodavac navodi da nije neophodno prethodno iskustvo, s nude stalni radni odnos i puno radno vreme. Vozaču kamiona se u drugom oglasu nudi početna plata od 125.000 dinara uz naglašenu mogućnost rasta, prenosi Blic.

Najmanju početnu platu od oko 60.000 do 70.000 dinara imaju vozači kombija pri magacinnima.

Vozač autobusa može zaraditi u proseku 150.000 dinara kod privatnih prevoznika u Srbiji.

Iako ih viđamo gotovo na svakom ćosku, kurira/dostavljača ipak nema dovoljno i oglasi su prepuni ponuda za njih. Njima se nude prosečne plate oko 120.000 do 130.000 dinara. Početna plata im je oko 60.000 dinara, ali to raste u zavisnosti od toga "koliko imate radnih sati, koliko dobro poznajete grad, koliko ste brzi", naveo je jedan poslodavac.

Njima, dakle, radno vreme fleksibilno, mogu da koriste soptveno vozilo, da se uključe u aplikaciju kada žele, a isplata zarade je dva puta mesečno. Ovaj posao je pogodan i za studente.

Što se tiče taksista, oni mesečno zarađuju u proseku oko 100.000 dinara, piše Blic.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading