penzija
Foto: Shutterstock

Poljoprivredni proizvođači prilikom prijavljivanja na javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja treba da dodatno obrate pažnju na sledeće:

– pre pristupanja prijavi za isplatu osiguranja, podaci u eRPG i katastru moraju da se podudaraju sa podacima koji su navedeni na polisi. Ovo je najbitnija stavka kako bi sredstva mogla da se automatski uplaćuju bez potrebe za ručnom proverom

– biljne kulture moraju takođe da budu usklađene, one navedene u eRPG i one koje su navedene u polisi

– polise osiguranja moraju biti plaćene pre nego što poljoprivrednici stupe u postupak prijave za tu vrstu subvencije

Javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja za 2023. godinu, raspisan je 16. oktobra i trajaće do 15. novembra 2023. godine.

Ovaj javni poziv obuhvata podsticaje za osiguranje ratarskih kultura, povrtarskih kultura, voćarskih kultura, vinove loze i hmelja, rasadnika, kao i osiguranje životinja.

Najviši ukupni iznos koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 2.500.000 dinara.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading