VELIKA KUPOVINA: Hrvati preuzeli veliku stranu farmaceutsku kuću
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U saopštenju se navodi da je Mabo Farma najbrže rastuća generička kompanija u Španiji čiji portfelj broji više od 200 proizvoda, uglavnom lekova na recept, ali i bezreceptnih lekova (OTC) te dodataka prehrani. Ova farmaceutska kompanija ostvaruje godišnji prihod od oko 35 miliona evra uz više od 70 zaposlenih.

Jedna od glavnih snaga Mabo farme je i iznimno dobro poznavanje španskog tržišta te široka prodajna mreža s više od četrdeset prodajnih predstavnika koji teritorijalno pokrivaju celu Španiju, uključujući čak i Baleare i Tenerife.

Ovom međunarodnom akvizicijom, osim što širi svoj portfolio i potvrđuje se kao jedna od najjačih domaćih farmaceutskih kompanija, PharmaS otvara vrata španskog tržišta i za vlastite domaće proizvode, koji će se uskoro naći na policama španskih apoteka.

VELIKA KUPOVINA: Hrvati preuzeli veliku stranu farmaceutsku kuću

Foto: Shutterstock

 

 

– Ulazak na špansko tržište početak je našeg petogodišnjeg strateškog plana, čiji je cilj širenje na nova tržišta zapadne Evrope te nastavak izgradnje PharmaSa kao snažnog međunarodnog igrača u području receptnih i bezreceptnih lekova, kao i dodataka ishrani. Našim zaposlenima ovo je prilika za sticanje važnog međunarodnog iskustva. Ono što nas posebno veseli jeste da ćemo uskoro videti hrvatske proizvode na policama širom Španije. Takođe, ovime pokazujemo snagu i stratešku važnost ukupne farmaceutske industrije u Hrvatskoj, koja više od 70 posto svojih prihoda ostvaruje kroz izvoz u 60-tak zemalja sveta – rekao je Jerko Jakšić, predsednik Uprave PharmaSa.

PharmaS posluje od 2008. godine, sedište mu je u Hrvatskoj, a zaposlene ima u sedam zemalja. PharmaS danas ima ukupno više od 200 registriranih generičkih lekova, te je prepoznat i po dodacima prehrani farmaceutske kvalitete, uključujući Dietpharm kao i mnogim drugim uspješnim brandovima (Multivita, ProBalans, Dormirin, UriRoyal, Pro Beta Glukan, Hartikol, Femipause, Floriotic, Diarino i PrenataS), prenosi seebiz.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading