litijum
Foto: Alo/Shutterstock

Investiciona grupa za rudarstvo i metale, koja je vodeći akcionar u "Korniš Litijum"-u, saopštila je da je na putu da postigne status „jednoroga“ tako što će premašiti procenu od milijardu dolara u narednim mesecima.

TekMet podržava Razvojna finansijska korporacija (DFC) vlade SAD, koja ima oko 15 odsto udela.

Ostali investitori uključuju Merkuria, švajcarsku grupu za trgovinu robom. Ulaže u kompanije koje rudare, prerađuju i recikliraju minerale za upotrebu u prelasku na čistu energiju, kao što su litijum, nikl i kobalt za baterije električnih vozila i retki zemni metali koji se koriste u motorima i vetroturbinama.

Grupa je završila rundu prikupljanja sredstava od 200 miliona dolara za koju se pretpostavlja da joj je dala procenu od blizu 900 miliona dolara, uz dalju injekciju od 67 miliona dolara investicija koje vodi Infrastrukturna banka Velike Britanije, u preko potrebnom podsticaju naporima da se izvuče metal koji se koristi za pravljenje akumulatora za vozila.

Korniš Litijum je kompanija za istraživanje i razvoj minerala sa sedištem u Kornvolu, u Ujedinjenom Kraljevstvu. Kompaniju je osnovao Džeremi Retal 2016. godine. Corniš Litijum gradi fabriku za ekstrakciju litijuma koju podržava fond za izgradnju britanske vlade.
 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading