bolnica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nakon što izađete iz Evrope, troškovi postaju mnogo veći, posebno za teže povrede. Šavovi u SAD-u koštaće vas 2.100 evra, a poziv hitnoj pomoći gotovo 3.000 evra. Mesto na koje odlučite da odete imaće veliki uticaj na visinu potencijalnih medicinskih računa.


Jedno istraživanje otkrilo je da lečenje u inostranstvu može koštati do 1.200 evra ako slomite ruku na skijanju u Francuskoj, do 270.000 evra ako pretrpite srčani udar u SAD i do 14.000 evra ako vas opeče meduza u Australiji, piše Večernji list.

Troškovi trovanja hranom u Francuskoj iznose 300 evra, u Španiji 2.350, u Meksiku 4.090, a u SAD 5.845 evra.

Čak i samo recept za tablete protiv bolova negde košta malo bogatstvo. Dok je u Francuskoj za njega potrebno izdvojiti 23 evra, u Španiji 175, na Tajlandu 410, a na Jamajki 880 evra.
Ako uzmete polisu putnog osiguranja, te troškove može pokriti vaša osiguravajuća kuća. Pokriće za lečenje u inostranstvu trebalo bi vam biti prioritet broj jedan pri kupovini putnog osiguranja.

Svako ko planira da se bavi zimskim ili ekstremnim sportovima trebalo bi da proveri pokriva li ih osiguravajuće društvo. Ako vam zatreba lečenje u inostranstvu, pozovite svoju osiguravajuću kuću na njihov broj za hitne slučajeve. Idealno bi bilo da to učinite pre lečenja, jer oni mogu insistirati na određenim uslovima, ali to ne znači da treba odlagati hitno lečenje. Možda ćete morati platiti deo, u zavisnosti od polise koju ste sklopili, prenosi Večernji list.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading