ŠOK ODLUKA TIK-TOKA: Više neće samo puštati snimke
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Platforma je istakla da nova funkcija daje korisnicima „još jedan način da se izraze“. Ranije ovog meseca, TikTok je pokrenuo novu uslugu striminga muzike kao konkurenciju platformama "Spotify" i "Apple Music". A u ponedeljak je "Tviter" napustio svoj čuveni logotip plave ptice i prešao na crno-beli ,,X“.

Korisnicima "TikTok-a" će sada biti ponuđene tri opcije u aplikaciji – da li da objavljuju fotografije, video-zapise ili tekst. Takođe će moći da prilagode postove dodavanjem zvuka, lokacije ili "Duets-a", što su video reakcije na objave drugih korisnika.

- Ove funkcije čine da su vaši tekstualni postovi jednako dinamični i interaktivni kao i svaki video ili foto post - rekao je gigant.

Društveni medij, koji je u vlasništvu kineske kompanije "BiteDance", nedavno je pokrenuo novu uslugu za strimovanje muzike, "TikTok Music", u Brazilu i Indoneziji.

Prošle nedelje, kompanija je takođe predstavila beta verziju usluge u Singapuru, Meksiku i Australiji.

Portparol je rekao da će to omogućiti korisnicima da „slušaju, dele i preuzimaju muziku koju su otkrili na "TikTok-u", kao i da dele svoje omiljene pesme i izvođače sa svojom "TikTok" zajednicom“.

Aplikacija testira druge funkcije, uključujući novi pejzažni režim sa odabranim korisnicima širom sveta, piše BBC.

U 2021. "TikTok" je postao najpopularnija svetska onlajn destinacija jer je imao više poseta od američkog giganta pretraživača "Gugla". Te godine, aplikacija je takođe rekla da ima više od milijardu aktivnih korisnika širom sveta.

Konkurencija između rivalskih kompanija društvenih medija – poput "Mete" i "X", rebrendirane Maskove platforme – zahuktala se poslednjih nedelja. Ovog meseca, Metina nova platforma "Threads" je objavljena u prodavnicama aplikacija "Apple" i "Android" u 100 zemalja, uključujući Veliku Britaniju.

Vlasnik "Mete" Mark Zakerberg je kasnije rekao da je platforma "Threads" njegove kompanije prijavila više od 100 miliona korisnika za manje od pet dana, prenosi bizlife.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading