TURCI POPUSTILI POD AMERIČKIM PRITISKOM Obustavljen tranzit robe za Rusiju
EPA

Turska ne izvozi robu pod sankcijama EU i SAD u Rusiju od 1. marta i neće prevoziti robu koja je već stigla pre tog datuma za Moskvu.

Srbija je jedina zemlja koja se nije priključila nijednoj deklaraciji u vezi sa sankcijama Rusiji, podsetio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Ćirilica".

- Viktor Orban je naš veliki prijatelj, moj drug, poštujem ga i mnogo toga sam naučio od njega. Ima jedna neverovatna strvar - on je idol mnogima ovde i govore - "Što mi nismo kao Orban". A zamislite da smo mi kao Orban, bilo je 46 deklaracija kojima se uvode sankcije Rusiji, Srbija je jedina zemlja koja se nije priključila nijednoj deklaraciji. Da sam se priključio jednoj, a ne 46, bio bih najgore đubre na svetu, ali to nije problem za sve druge koji su se priključili svim deklaracijama, u svih 10 ili 11 paketa sankcija, samo Srbija nije, a ja sam izdajnik, a svi ostali su mnogo veliki rodoljubi - rekao je Vučić.

Srbija je šampionski izdržala sve pritiske, zahvaljujući čvrstom stavu predsednika Vučića, i nije uvela nijednu jedinu sankciju Rusiji. I pored neodgovornih kritika onih koji bi da se predstave kao rusofili, Srbiji niko nema šta da zameri.

Takođe, stav Srbije je jasan, a predsednik Vučić ga je više puta ponovio - Ukrajina je prijateljska zemlja Srbiji, ali to ne znači da je Srbija neprijatelj Rusije.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading