NE SAMO DA LEČI RAZNE BOLJKE, VEĆ JE I ZARADA ODLIČNA! Ovo povrće je poslednjih godina "zlata vredno" (FOTO)
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Povrtari ovih dana imaju pune ruke posla, a u plastenike već je stogao mladi luk. Domaćin Saša Andrić iz čačanskog sela Trbušani, uveliko je svoje kamione pune ovog povrća poslao ne samo na tezge po Čačku već i markete širom Beograda.

NE SAMO DA LEČI RAZNE BOLJKE, VEĆ JE I ZARADA ODLIČNA! Ovo povrće je poslednjih godina

Foto: RINA

 

 

"U prvim danima nove godine, otišla su dva kamiona mladog domaćeg svežeg luka. Za koji dan biće i treći poslat, tačnije preko dve hiljade veza u narodu poznatog luka kao "srebrenac". Odlučio sam se za njega, je je dosta tražen na tržištu, a i najlakše se čisti. Ima ga gotovo tokom cele godine, otporan je na zimu i trpi niske temperature , priča za agenciju, poljoprivrednik Saša.

NE SAMO DA LEČI RAZNE BOLJKE, VEĆ JE I ZARADA ODLIČNA! Ovo povrće je poslednjih godina

Foto: RINA

 

 

U ovom domaćinstvu tokom sezone, na kamione se natovari preko dve tone "srebrenca", koji završi u rafovima širom Srbije. Usled povećane otkupne cene ovaj posao poslednjih godina postao je znatno unosan.

"Radili smo razne povrtarske kulture, ali smo se nekako najviše pronašli u proizvodnji luka poslednje četiri godine. Sagradio sam kuću zahvaljujući njemu, odškolovao decu i još mnogo stvari. Sada sa suprugom radimo površine koje možemo nas dvoje da obradimo jer nemamo dodatnu radnu snagu, dodaje Andrić.

NOVO POVEĆANJE PLATA ZA OVU GRUPU GRAĐANA Više novca na računu već u februaru, evo kome i koliko

Ova povrtarska kultura rešava i mnoge zdravstvene boljke, bogata je vitaminima, leči srce, jača kosti i imunitet i čuva vid.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading