"IZGLEDA DA NEMA POBOLJŠANJA" Nemci se prepali siromaštva, inflacija im uterala strah u kosti!
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Nemci su zbog povećanja troškova energije i rasta troškova života postali aktivniji u štednji. „Inflacija i povezani rast troškova života sada vrše ogroman pritisak na ljude“, navodi se u studiji.

Rat u Ukrajini – 313. dan - Alo.rs

Gotovo svaki četvrti od hiljadu ispitanika negativno ocenjuje svoju trenutnu finansijsku situaciju nego ikada ranije. Najmanje 56% Nemaca je pesimistično po pitanju budućnosti. U prethodnoj godini ova cifra je iznosila samo 34%, a pre početka pandemije korona virusa, vrednosti od oko 20% bile su uobičajene tokom dužeg vremenskog perioda.

- I izgleda da nema poboljšanja - rezimira Di Velt.

Nakon početka ruske vojne specijalne operacije u Ukrajini , zapadne zemlje su pojačale sankcioni pritisak na Moskvu , ali je to izazvalo rast cena goriva i rekordnu inflaciju na samom Zapadu.

Kako je primetio Vladimir Putin , politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija za Sjedinjene Države i njihove saveznike, ali sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Glavnim ciljem Zapada ruski predsednik je nazvao pogoršanje života miliona ljudi - prenela je RIA.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading