MASK OBELODANIO TAJNE TVITERA I BAJDENOVOG ''LAPTOPA IZ PAKLA'' Milijarder poručuje: Ako sam izvršio samoubistvo, to nije stvarno
Foto: EPA/EFE/ALEXANDER BECHER

Vlasnik Tvitera Ilon Mask potvrdio je u subotu da "nema samoubilačke misli". Biznismen je to rekao dok je izlagao detalje o tome kako je platforma društvenih medija prekinula širenje priče o laptopu Hantera Bajdena uoči američkih predsedničkih izbora 2020.

MASK SPUSTIO TENZIJU Tviter povratio najvećeg klijenta za oglašavanje

„Ako sam izvršio samoubistvo, to nije stvarno“, rekao je Mask tokom striminga pod nazivom „Ilon Musk nam se ponovo pridružuje uživo – #TwitterFilesLive Coverage“.

Naslov se odnosi na „Tviter dosijea“, ime koje je Musk dao nekadašnjoj privatnoj komunikaciji među bivšim rukovodiocima platforme tokom izbora 2020.

Musk je upozorio svoje pratioce da će dosijei koji pokazuju Tviter-ovo potiskivanje priče o „laptopu iz pakla“ Hantera Bajdena biti otkriveni tokom događaja, a stotine hiljada ljudi je bilo uključeno da čuje šta je novi vlasnik platforme imao da kaže o nošenju njegovih prethodnika sa skandalom.

Uz pomoć novinara Meta Taibija, Mask je objavio interne dokumente u kojima je detaljno opisano kako su rukovodioci Tvitera u dosluhu sa američkim vladinim agencijama ''gušili'' vesti o laptopu koji pripada Hanteru Bajdenu, sinu tadašnjeg predsedničkog kandidata Džoa Bajdena. Uređaj se pojavio u servisu za popravke, u Delaveru, prepunom inkriminišućih e-poruka.

Tri nedelje pre izbora, Njujork Post je objavio priču o dosijeima preuzetim sa laptopa. Izlaganje je uključivalo mejlove o poslovima porodice Bajden u Ukrajini, između ostalog.

Tviter je u to vreme suspendovao nalog Njujork posta i zabranio korisnicima da dele linkove od priče, uz obrazloženje da je prekršila njenu kontroverznu politiku „hakovanih materijala“.

Prenos uživo na Twitter Spaces-u nije bio prvi put da se Mask našalio na račun svoje potencijalno prerane smrti. U maju je svojim pratiocima rekao da je „bilo lepo poznavati ih“ u slučaju da „umre pod misterioznim okolnostima“.

Milijarderove komentare o „samoubilačkim mislima” neki su videli kao reakciju na iznenadnu i neočekivanu smrt pionira antivirusa i multimilionera Džona Mekafija, koji je preminuo u španskom zatvoru prošle godine nakon što je na sličan način izjavio da nije samoubilački nastrojen i da ako se ispostavi da je mrtav, da bi to bi bila uvreda.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading