NIKAD JAČE CENE NA PERIFERIJI GRADA Nekretnine skočile 100 odsto, a tek se očekuje BUM u ovoj opštini zbog izgradnje metroa!
Printscreen

Svima je već poznato da su cene stanova, bilo da je nova ili stara gradnja, znatno skočile, a ništa povoljnija situacija nije ni za one koji planiraju da iznajme stan. Na pojedinim lokacijama cene nekretnina su dostigle rast od 100 odsto! Pored Novog Sada, Zlatibora, najveći trend rasta cena se vidi u Beogradu.

Ranije je bilo pravilo, da su na periferiji stanovi povoljniji, međutim sa širenjem gradskog jezgra, situacija se značajno promenila. Stručnjaci kažu da je i u krajevima poput Rakovice, Miljakovca, Ovče, Borče i Železnika cena stanova skočila od 50 do 100 odsto.

Katarina Kuzmanović  rekla je da je trenutno skočila potražnja u svim delovima grada.

"Međutim, oni krajevi za koje vlada manje interesovanje i gde su cene relativno stabilne i ako možemo reći "niže" su Rakovica, Miljakovac, Kanarevo brdo, delovi grada preko Dunava - Borča, Ovča, kao i Železnik, Sremčica... U tim krajevima još uvek možete kupiti nekretninu po razumnoj ceni, i ako je i tu porasla", kazala je Kuzmanovićeva i dodala da su ovo mirniji delovi grada, koji su idealni za porodični život.

U narednom periodu, cene stanova u Železniku će sigurno porasti zbog metroa.

Prema rečima Kuzmanovićeve, krajevi koji su ranije bili manje popularni i imali niže cene, a koji su u poslednje tri godine imali značajnije poskupljenje su Karaburma, Višnjička banja, Mirijevo, Žarkovo, Cerak, Vidikovac, Čukarička padina.

"Ako poredimo cene od pre par godina i sad, cene su najmanje porasle za 50 odsto, a u nekim situacijama i do 100 odsto, recimo, kada je novogradnja u pitanju. Potražnja je veoma velika i na jednu nekretninu dođe i po nekoliko kupaca ", istakla je Kuzmanovićeva.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vuk

08.02.2022 18:45

Neka neka, tako treba, naročito na SELIMA DA SE MALOGRAĐANI NEMOGU VRATITI, jer to su paraziti, POBEGULJE.