MINISTAR MALI U SKUPŠTINI: Isplatićemo pomoć mladima u tri dana!
Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali prisustvuje 15. vanrednom zasedanju Narodne skupštine Srbije.

Danas se pred poslanicima nalazi predlog zakona o privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć u iznosu od 100 evra, a u cilju ublažavanja posledica pandemije koronavirusa.

Obraćanje ministra pratite uživo na B92.net.

"Danas je pred vama veoma važan zakon koji omogućava isplatu 100 evra za građane sa navršenih 16 do navršenih 29 godina, da pomognemo i ovu kategoriju građana Srbije. Ovim se definišu svi kriterijumi i rokovi", kazao je Mali obraćajući se poslanicima.

MINISTAR MALI U SKUPŠTINI: Isplatićemo pomoć mladima u tri dana!

Tanjug

 

 

Prijava za sve grarađane počinje u subotu 15. januara, a završava se 30. januara, podsetio je i naglasio: "Već 1. februara krenućemo u isplatu. Prvog, drugog i trećeg isplaćujemo 100 evra", najavio je ministar.

Kriterijumi su takvi da se prijavljuju svi oni koji imaju navršenih 16 do navršenih 29 godina, i to na dan objavljivanja ovog zakona, naglasio je ministar i naveo da su to bila neka od pitanja i na njegovom Instagram profilu, te je želeo još jednom to da razjasni.

Od podataka za prijavu, sem imena i prezimena, potreban je broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci.

"Ukoliko lice nema račun u banci, bira naziv banke i onda ćemo mi otvoritit račun u toj banci, te će tako biti u mogućnosti da taj novac podigne", kazao je ministar finansija.

Podsetimo, država će dodatno pomoći zdravstvene radnike povećanjem plata za osam odsto, uz jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara, dok će po 20.000 dinara dobiti svi penzioneri u Srbiji.

Takođe, od 1. januara se za prvo dete dobija po 300.000 dinara, dok se za drugo i treće dete dobija po dodatnih 100.000 dinara, uz već postojeće mere novčane podrške.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading