Američki dolari
Promo
Američki dolari

Promo

Ilustracija: Promo

Savetnik Maj Ahmad Fati je to novinarima rekao danas u Senegalu, gde novi predsednik Adama Berou još uvek čeka da se vrati kući, prenosi AP.

Džameh je danas odleteo je iz gambijske prestonice Bandžula pošto je nakon silaska sa vlasti na kojoj je bio 22 godine rešio da ode u egzil.

Ovaj autoritarni vođa je preuzeo vlast pučem 1994. godine, a povukao se sa čela zemlje pod pritiskom armija zapadnoafričkih zemalja koje su ušle u Gambiju kako bi ga prisilile da prizna poraz na decembarskim izborima na kojima je pobedio Berou.

Lideri zapadnoafričkih zemalja dali su ultimatum Džamehu da do podneva napusti poziciju.

Snage Ekonomske zajednice Zapadnoafričkih zemalja (ECOWAS) su Gambiju kako bi omogućile Berou da dođe u zemlju a dočekale su ih stotine ljudi kličući zbog promene režima.

Komentari (2)

nedjo

22.01.2017 22:54

dobro da su nasi politicari posteni

Teodora

23.01.2017 00:12

Moramo da pazimo da vučić alexandar ne primeni ovaj džamehov recept, kad mu, uskoro, bude došao kraj! Ništa bolje mi ovde ne živimo, samo malo kultivisanije i evropskije (ipak nismo u Africi) kao ovi jadnici u Gambiji. Ovdašnji džameh je vučić, a zemlja opustošena, opljačkana kao Gambija, narod obespravljen, ponižen, osiromašen i upropašćen!!!!!!