Ispoštovan, ali  odbijen: Silvio Berluskoni
profimedia
Ispoštovan, ali  odbijen: Silvio Berluskoni

profimedia

Silvio Berluskoni, Foto: profimedia

Apelacioni sud u Milanu takođe je saopštio da Berluskonijeva bivša supruga Veronika Lario, nekadašnja glumica, treba da vrati Berluskoniju oko 60 miliona evra na koje, kako je sud ustanovio, nije imala pravo, prenosi Rojters.

Dobra vest za italijanskog političara dolazi u trenutku kada je i njegova politička karijera - koju su pre samo godinu dana mnogi smatrali okončanom - u ponovnom usponu, konstatuje britanska agencija.

Berluskoni, sedmi najbogatiji Italijan prema podacima "Forbsa", sa bogatstvom od oko sedam milijardi evra, bio je oženjen Veronikom Lario više od 22 godine, a razveli su se 2009.

Drugi italijanski sud je 2012. prvobitno odredio da on bivšoj supruzi mora da uplaćuje tri miliona evra mesečno na ime alimentacije, što je kasnije smanjeno na 1,4 miliona, ali se Berluskoni žalio da je to i dalje previše.

Milanske sudije su, kako navode pravni izvori, razmotrile odluku koju je u maju doneo Vrhovni sud, a prema kojem posle razvoda suprug bivšoj supruzi mora da obezbedi finansijsku nezavisnost.

Apelacioni sud u Milanu je, međutim, zaključio da Veroniki Lario, koja raspolaže gotovinom od oko 16 miliona evra, dragocenim nakitom i nekretninama, nisu potrebni dodatni mesečni prihodi.

Komentari (1)

Šojke

16.11.2017 19:47

Vidje ovog probisveta.