Nostradamus
banner
Nostradamus

banner

Nostradamus, Foto: banner

Početkom godine objavljena su proročanstva koja je prorekao najpoznatiji prorok ikad - Nostradamus.

Nostradamus je 1555. godine objavio svoju prvu knjigu "Proročanstva" koju je napisao u stihovima, a svaki predviđa neko događanje iz budućnosti.

Neki smatraju da je predvideo i pobedu Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima, a postoje i proročanstva i za 2017. godinu.

Ovo su Nostradamusovi stihovi koji bi trebalo da se odnose na ovu godinu:

Poplave i suša

Duga neće biti viđena 40 godina. Idućih 40 godina biće viđena svaki dan. Suve zemlje će biti sve više, a i velikih poplava kad duga bude viđena.

Grmljavina i konflikti

Velik čovek će pasti u danu od snažnog udara groma. Zao čin proreknut je od nositelja peticije. Prema predviđanju, drugi će pasti u noćnim satima. Konflikti će biti u Londonu, a haos u Toskani.

Bitka u suton

Ne tako dugo, pre nego što sunce izađe, bitka će započeti. Velika će nacija biti nesigurna. Morska luka neće dati odgovor, most i grob će biti u stranim zemljama.

Mali odmor na Zemlji

Pošasti ugašene, svet će postati manji, dugo će zemlje biti nastanjene u miru. Ljudi će sigurnije putovati kroz nebo preko zemlje i mora, ali onda će ratovi ponovno započeti.

Kraljevski skandal

Pisma su pronađena u kraljevskoj škrinji bez potpisa i imena autora. Prevara će prikriti ponude tako da ne saznaju ko je ljubavnik.

Neobična verzija životinjske farme

Lisica će biti izabrana, a da ne izgovori nijednu reč, glumeći svetost u javnosti nakon čega će iz ničega postati tiranin, stavljajući nogu na grlo najvećim ljudima.

Oslabljeni zapad

Dvaput postavljen i dvaput oboreni istok takođe će oslabiti zapad. Njegov protivnik, nakon nekoliko bitaka progonjen morem, pašće u vreme preke potrebe.

Komentari (7)

nedjo

02.09.2017 10:04

sta kaže,kad ce poskupi i koliko struja u srbiji?

poskupece od 1.oktobra a

02.09.2017 10:33

@nedjo - potom još i treci put još idu izbori i narod neka drhti, što od hladnoce, što od vlasti. Ko preživi do proleca, obavezno glasa a oni drugi kod sv.Petra dace glas njemu.

Aha haaaa

02.09.2017 10:08

lisica vlada! Lukavi samo opstaju a verni i pobožni stradaju!

MOJSIJE

02.09.2017 10:21

Ne mogu da nadjem gde su starletani diplomatski?

STOJE VRAČKE

02.09.2017 12:38

I VRAČARI. JEDAN DAN VANGA DRUGI OVAJ!

душка

02.09.2017 18:00

Нострадамуса преводе и тумаче како коме одговара!Познато је да је он своје визије писао у трансу,тако да је доста неразумљивог текста,е ту ступају на сцену ове свезналице које предвиђају по три смак света годишње,толико о веродостојности!

jug

02.09.2017 20:35

Za nepismene i lakoverne.