Tom Hardi
Screenshoot Youtube
Tom Hardi

EPA/Will Oliver

Tom Hardi, Foto: EPA/Will Oliver

Britanski glumac Tom Hardi rođen je u 15.septembra 1977. godine Londonu, a nakon završenog fakulteta dramskih umetnosti dobio je priliku da debituje na filmskom platnu ulogom u ratnoj dami "Pad crnog jastreba" . Potom su usledile sporedne uloge u nizu filmove britanske produkcije, a značajan napredak u karijeri ostvario je 2008. godine ulogom u filmovima "Rokenrola" Gaja Ričija i Bronson Nikolasa Vindinga Refna.

Osim što je ovom ulogom dobio Britansku nezavisnu filmsku nagradu za najboljeg glumca u glavnoj ulozi, on je svojim glumačkim talentom skrenuo pažnju na sebe. Od tada sledi njegov veliki uspon u karijeri.

Ponuda reditelja Kristofera Nolana da igra u blokbasteru "Početak" Tom je prihvatio oberučke, a to se ispostavilo kao dobra odluka s obzirom da je glumac stekao veliku popularnost širom sveta. Godine 2011. osvojio je nagradu BAFTA za buduću zvezdu.

Od repa do glume

Iako mnogima nije poznato engleski glumac se, pre uloga u filmovima "Pobesneli Maks", "Autoput besa", "Uspon crnog viteza", bavio rep muzikom. Hardi je u intervjuu za "Bi-Bi-Si" otkrio da je njegovo zanimanje za muziku počelo u 14. oli 15. godini, ali da nije bio baš dobar u tome. Iako on nije zadovoljan svojom kratkom muzičkom karijerom, moramo istaći da je on imao potpisan ugovor za ploču, piše Prva.

Tom Hardi

EPA/Facundo Arrizabalaga

Tom Hardi, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

U paklu droge i alkohola

Tom Hardi je bio zavisnik od alkohola i droge, a od 2003. godine u potpunosti apsitinira. On svoje probleme sa zavisnošću nije krio, te je za otkrio kako je uspeo da stane na put drogi.

- U glavi mi se i dalje misli roje velikom brzinom i čujem glasove koji dolaze iznutra, ali vremenom sam naučio da ih kontrolišem. Dosta radim i prelazim sa jednog projekta na drugi, ne dajući sebi mnogo slobodnog vremena. To je način da stvari držim pod kontrolom i zaista uspeva - bio je iskren zgodni Tom. Loš momak Holivuda, kako ga često zovu, oduvek je bio fatalan za žene. Tom je od 1999. godine do 2004. bio u braku sa Sarom Vord i ima desetogodišnjeg sina Luisa koji je dobio iz veze sa devojkom Rejčel Spid.

Godine 2014. oženio sa glumicom Šarlot Rajli, sa kojom se upoznao na snimanju mini-serije Preuzimanje i TV filma Orkanski visovi. U oktobru 2015. dobili su prvo zajedničko dete koje i dalje skrivaju od očiju javnosti.