Izvisio u  poslednji čas  kod selekora  Santoša: Vijeira
Marko Metlaš
Izvisio u  poslednji čas  kod selekora  Santoša: Vijeira

Marko Metlaš

Izvisio u poslednji čas kod selekora Santoša: Vijeira, Foto: Marko Metlaš

Ugo je jedno period bio u konkurenciji za mesto u nacionalnom timu, njega je čak i selektor Fernando Santoš uživo gledao na beogradskom večitom derbiju, dugo je razmišljao šta će s njim da bi na kraju prelomio - na Evropsko prvenstvo ide Eder. Samo, ni taj se nije nešto pokazao...

- Svi ljudi znaju i vide da imamo problem u napadu, ali selektor Santoš iskorišćava ono što ima na raspolaganju. Odluka da me ne povede nije zavisila od mene, iako mislim da sam mogao da budem u selekciji - rekao je Vijeira Tanjugu na pripremama u Sloveniji.

Prvi napadač crveno-belih ističe da sa velikom pažnjom prati Prvenstvo.
- Naravno da pratim Portugal, skoro sve utakmice na Evropskom prvenstvu sam gledao.
Vijeira se osvrnuo i na pripreme sa Zvezdom, priznavši da još nije spreman, jer dugo vuče povredu zgloba.

- Još nisam u željenom stanju, pokušavam da se vratim posle povrede i izgubljenog vremena. Osećam bol u zglobu, fizički nisam najbolje spreman, ali mislim da će sve biti OK do početka kvalifikacija za Ligu šampiona. Dobro smo krenuli sezonu pobedom nad Zarijom i veoma je važno da se što bolje spremimo u prijateljskim utakmicama i napadnemo plasman u elitno evropsko takmičenje.

Zvezdin Portugalac je posle 20 golova u Superligi dobio niz zanimljivih ponuda i krajem avgusta će najverovatnije promeniti sredinu.

- Imam ugovor sa Zvezdom, očekuje nas dosta posla u Evropi i da pokušamo da se plasiramo u Ligu šampiona. Zadovoljan sam ovde, ali svašta može da se dogodi - kaže Ugo Vijeira.