Radmila Briza
Dejan Briza
Radmila Briza

Dejan Briza

Radmila Briza, Foto: Dejan Briza

Malo! A tamo, oko 400 kilometara od naših stanova, živi Biljana Jaredić (34). Doktorirala je na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu predmete kliničke psihologije, koje predaje na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Vlasnica je Ordena Majke Jugovića SPC, koji joj je uručio patrijarh srpski Irinej na Vidovdan u Gračanici.

Majka je petoro dece - Pavla (10), Elene (9), blizanaca Petra i Jakova (7) i Kaline 11 meseci. Ona je heroina ove Srbije, a ne starlete i razne pevaljke, koje skreću pažnju na sebe znate već čime.

Biljana je Majka Hrabrost, koja bi mogla da odigra Beninjijevu ulogu u filmu „Život je lep”! Ako ne znate radnju tog filma, obavezno ga pogledajte, jer je i ona, baš kao i veliki Roberto, pokušavala deci da predstavi tešku, homofobičnu i ksenofobičnu realnost, koja caruje na Kosmetu kao nešto normalno!

A onda je vrag odneo šalu kada su starija deca poželela da pređu most između severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice. Tada ih je učila da to za njih nije bezbedno jer su tamo neki ljudi koji bi mogli da budu pretnja po njihovu bezbednost.

Ne mogu ni da se stavim u njen položaj da moram sinu da objašnjavam sve to i živim u podeljenom gradu, gde ima mržnje i netrpeljivosti između dva naroda. Ona kaže da ne želi mališanima da usadi mržnju, ali da je strah okej. Da znaju da se čuvaju ako zatreba.

Biljana je predivno biće, najređi izdanak ovog naroda, koja mi je, odgovarajući na pitanje o smislu života, jednostavno kazala da svako živi onako kako želi i da ovaj svet bude bolje mesto.

Želim i ja. Kao i da lično upoznam Biljanu i stalno pišem o njoj!

 

Komentari (3)

Gradjani Srbije

13.08.2017 05:13

Nasi heroju su Vucic,Dacic ,Palma ,Duhovnici na kokainu ,Vladike sto peru pare ,Vulini ,djuke moleri ,Tajkuni lopovi ,Predsednici sa kupljenim diplomama i pokradenim parama,narko dileri ,ambasadori i diplomate trgovci droge i pod kriminalnom istrago itd ,itd LAKU NOC

SRPSKE MAJKE

13.08.2017 07:46

radjale su čestite ljude i ova mlada majka je dokazala da nastavlja tradiciju! Savici na Kim zarobljeni i od puta i sveta odsečeni, okruženi bajonetima i ako gladni, goli i bosi, čuvaju srpsku svetu zemlju! Beograd divlja u razvratu i otimačini vila i fondova! Stidi se onaj ko treba da se stidi a zna se koji su to.

Dora

13.08.2017 11:35

Zaboravio si starlete