Aleksandar Milić
Rajko Ristić
Aleksandar Milić

Rajko Ristić

Aleksandar Milić, Foto: Rajko Ristić

On kaže da je sa rodbinom pokušavao da kontaktira brata skoro četiri dana, nakon čega je otišao do stana tinejdžerke, za koju kaže, zna da je bila “u problemu”.

- Moj brat je za vikend otišao kod Simone, gde je i slavio Novu godinu. On je jako vezan za majku i čuli su se svaki dan, ali od prošlog utorka joj se nije javljao. Svi smo ga non-stop zvali. Puštali su i poruke devojčici na Fejsbuku, ali nije odgovarala. Komšija kaže da su poslednji put viđeni u ponedeljak. U sredu uveče sam došao do Simoninog stana sa sestrom i video upaljeno svetlo u stanu, ali niko nije otvarao. Hteli smo da budemo pozitivni i da mislimo da su negde izašli - priča Dejan Milić za “Alo!”.

On kaže da mu je te večeri, kada je legao da spava, ukrasni nož sa zida pao i probudio u njemu najcrnje misli.

- U četvrtak ujutru sam opet otišao tamo i opet mi niko nije otvarao. Otišao sam u policiju i tamo proveo čak šest sati iako sam odmah rekao da sumnjam na najgore. Oni su mi preporučili da ne upadam u stan i sačekam još neko vreme da se jave. Međutim, ja sam otišao tamo oko 14 časova. Kroz poluotvoren prozor ugledao sam bratove stvari i ponadao se da su ipak u šetnji. To što sam ugledao kada sam ušao je bilo nemoguće podneti. Sedeli su kao da pričaju, pa sam se ponadao da spavaju. Ali kada sam ih dodirnuo i video da su hladni nisam mogao da poverujem. Kod nje sam pronašao papir na kojem je pisala ocu o tome kako joj je krivo što se tako ponašala prema njemu i to je izgledalo kao da želi da se pomiri sa njim - jedva izgovara Aleksandrov brat kroz suze.

Dejan Milić kaže da o Simoninoj sestri Damjani Stojičić (32) nije čuo ništa lepo.

Simona G. (17)

Facebook

Simona G. (17), Foto: Facebook

- Za Damjanu je govorio sve najgore, kao i to da nije bila uzor Simoni. Bili su oko mesec dana zajedno i više nije mogao da je podnese. On je povremeno koristio samo tamjan, koji svako može da kupi na trafici, a drogu je prezirao. U prošlosti je bio u lošem društvu koje ga je iskorišćavalo, ali je u poslednje vreme imao potpuno normalan život koji nije slutio na ovu tragediju. Samo oni znaju šta se desilo te večeri i šta su uzeli - naglašava neutešni brat.

Aleksandrova majka Milunka Milić kaže da je njen sin obožavao Simonu i da je zbog nje odložio put u Beč, gde je trebalo da počne da radi.

- Moj Aca je uvek bio veseo i svi su ga voleli. Nije ni pomišljao da oduzme sebi život. Prošle nedelje je trebalo da ode u Beč, ali mi je rekao: "Neću sada, idem da pazim moju sekicu Simonu". Molila sam ga da ne ide kod nje. Jako mi je žao i tog deteta sada - priča ožalošćena majka.

Izmena zakona

Nakon ove tragedije Milića bi makar malo utešilo kada niko više ne bi završio kao njegov brat i Simona.

- Kako je moguće da uhapse starateljku maloletnice i ostave je samu, i da posle kažu da nije htela u dom? Od kada se maloletnice pitaju za tako nešto? Zašto u ovoj državi neko ko ima problema sa drogom ne može na silu da se odvede na lečenje i zašto ne može odmah da se reaguje kada se prijavi nestanak? Nakon ove tragedije mogu samo da se nadam da će se u Srbiji nešto promeniti i doneti neki zakon koji će sprečiti da se ovako nešto ponovi - zaključuje Dejan Milić.

 

Komentari (16)

Alpacino

11.01.2017 15:47

Na kraju meseca, svi iz socijalne sluzbe koja je trebalo nesto da ucini, a nije, primice svoje plate, sedece u toplim kancelarijama, ne radeci nista, ispijace kafe i igrati igrice na kompjuteru...a mala Simona pod zemljom.

Ana

12.01.2017 09:21

@Alpacino - Ova devojka je bila stariji maloletnik odgovorna za sebe. Podjimo od toga koliko dece napusti dom za 15 godina prosto deca iz unutrasnjosti zabiti krenu u srednju skolu. Ista deca daleko od roditelja zive sma da li i o njima treba da preuzme brigu centar za socijalni rad ili da idu u hraniteljske porodice. Imam dete od 8 godina ali vec sad mu je usadjeno u glavu da samo odgovara za svoje postupke bez obzira da li je to lepo ili ruzno. Svako neprimereno ponasanje bice sankcionisano u skoli kuci .

sofi

12.01.2017 09:45

@Alpacino - Upravo tako! U nasoj zemlji, malo ko radi odgovorno svoj posao! Mislim na centar za soc.rad i zdravstvo! Bolest zavisnosti je vrlo tezak oblik psihicke bolesti, ali se svi "hvataju" za narkomaniju! Kockanje, alkoholizam, preterano uzimanje hrane..sve je to ZAVISNOST! Ne osudjujte, nismo svi psihicki jaki, da prihvatimo razne izazove!Ja sam na zalost odrasla u porodici, gde su svi sa majcine strane bili alkoholicari, svi su umrli, tu je i moja sestra koja i dalje pije, a bila je X puta na lecenju

LEOA

11.01.2017 16:44

Ko u Srbiji u drutsvenim ustanovama radi svoj posao?????? Osim Vucica donekle.

gordana v.

11.01.2017 18:07

@LEOA - Roditelji av-ova bozavateljko,roditelji treba da brinu o svojoj deci i to od momenta zaceca.Ako ne mogu i nemaju uslove treba da se obracaju ustanovama.Ne mislis valjda da ce neko ici od kuce do kuce u nude pomoc onima koji je u krajnjem slucaju i ne zele.Znam da ovo dete nije imalo majku,a oca sada na robiju za nauk nesavesnima.Ja sam rasla po hraniteljskim porodicama,hvala im svima za svako parce hleba i lepu rec.Zavrsila sam fakultet uz rad,imam divnog muza,decu,unuke.A bilo je i tada droge.

vitez

11.01.2017 18:15

@LEOA - Možda i rade ali nemaju gde da se hvale. Ne mogu da zakupe Pink.

miki

11.01.2017 16:51

da on je kao bio super pa se predozirao sram ih bilo šta pričaju.

kobsica srbije

11.01.2017 17:08

Ništa nije koristio sem tamjana koji može na trafici svakoj da se kupi. Pa ovim našim popovima svaki dan glava u torbu,ajte familijo malo olabavite sa lažima.

veve

11.01.2017 22:22

@kobsica srbije - Molim , da mi neko kaze u kojim se to trafikama prodaje TAMJAN? Kliko ja znam, TAMJAN se moze kupiti u crkvama i manastirima. Greota, ode mladost.

kobasica srbije

11.01.2017 23:08

@kobsica srbije - Veve čitaj malo vesti, nemoj mene pitati gore novinar napiso šta mu familija rekla tamjan u trafici. Zato meni to sve tragikomično.

sremica

12.01.2017 15:03

@kobsica srbije - Narkomani u nedostatku nečeg jačeg ili metadona koji prodaju čim podignu, puše list belog sleza, to zovu "tamjan". Kaže bata je mrzio drogu, jednom drogoš, do kraja drogoš!

Kiseli kupus

11.01.2017 17:58

Najviše je kriv otac koji je ostavio svoje dete na nemilost ulice, a onda i sestra koja ju je navukla na drogu i naravno ovaj pokojnik koji je koristio nezrelu devojku. Krive su i socijalne službe naravno. Sami su izbrali put bez povratka. Nadam se da će bar nekom od njihovog društva ovo biti nauk da stanu i ne idu istim putem.

brat ljubo duhovnik

11.01.2017 18:30

narkomane i ološ ne zaliti!

brat ljubo duhovnik

11.01.2017 21:16

@brat ljubo duhovnik - koja to bitanga protivu moje reci olos i narkomane ne zaliti!!!

Jana

11.01.2017 18:42

Prezirao je drogu, kupovao je tamjan na trafici. I sta je radio s njim? Sta prica ovaj. Ima i lepka po radnjama, takodje za ove sto preziru drogu... Kako god ovo dvoje jadnika vise nema, zali Boze dve mladosti.

sremica

11.01.2017 20:14

Primitivni i priglupi narode, tamjanom se ne može ubiti čak ni takav majstor (žohar) kao što je bio ovaj "tatu"! Obdukcija će pokazati ko je ovde manipulosao kao i čime...!