Marakana, Rajko Mitić
Profimedia
Marakana, Rajko Mitić

Profimedia

Marakana, Rajko Mitić, Foto: Profimedia

Klub iz Ljutice Bogdana čitavu sezonu je proveo na prvom mestu, a u finišu plej-ofa crveno-beli su sve prokockali, pali na drugu poziciju i titulu pustili niz vodu. doduše, imaju teroetske šanse da je odbrane, ali to sada ne zavisi od njih.

Razlog gubitka liderske pozicije Zvezda vidi u, kako kažu, "lopovluku" koji su im naneli FK Partizan u korelaciji sa Fudbalskim savezom Srbije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Lopovluk Partizana uz saglasnost Fudbalskog saveza Srbije je nastavljen i ovog vikenda! A Crvena zvezda neće da ga toleriše! Bili smo prvi na tabeli 640 dana i onda je neko lopovlukom oteo nešto što smo tako dugo gradili.

Da li će neko konačno objasniti dvostruke aršine FSS kada je Partizan u pitanju?

A pitanja je mnogo:

Zašto Partizanu u odlučujućoj utakmici za titulu sudi sudija Čolović osvedočeni navijač tog kluba? Zašto se igranje rukom na jučerašnjem meču Partizana tumači kao penal, a na našem meču ne.

Zasto je dozvoljeno okupljanje publike protiv Voždovca oko stadiona ako je naša publika 2014. rasterivana u identičnom slučaju?

Zašto FSS ne istraži te kladioničarske prelaze u poslednjih sedam utakmica Partizana? A svi smo svedoci šta fudbalska Srbija govori o tome.

Zasto još nemamo zvanično obrazloženje u slučaju Nikolić i slučaju Vlahović kada je jasno da su im morali biti oduzeti bodovi. Ili će i tu Partizan da se oglašava umesto FSS i da odlučuje šta je po propisima?

Zašto im dve nedelje stadion nije zaključan posle rasističkog skandiranja?

Zašto Leonardo nije kažnjen zbog šamaranja rivala?

Zasto igrači Voždovca nisu pokušali da krenu ka golu Partizana nego čitavu utakmicu igrali u rikverc? Da li je to deo paketa za dozvoljenu premiju koju su dobili proteklog vikenda?

Mi govorimo činjenice, bez namere da bilo koga vređamo na ličnoj osnovi za stvari koje nemaju veze sa fudbalom.

Pitanja je mnogo, a istina jedna: opljačkani smo u derbiju od strane Grujića, i protiv Voždovca od strane Lukića. Zvezdi je direktno oteto šest bodova i time direktno ugroženo osvajanje titule!

A prijatelji širom fudbalske Srbije su nas upozoravali već šest meseci da se sprema scenario da nas pokradu. Upozoravali su nas da Partizan igra mnoge prijateljske mečeve. Da rade sa protivničkim igračima, pogotovo sa mnogim bivšim igračima Partizana koji sada igraju po drugim klubovima. Nadamo se da će FK Radnički igrati u duhu svoje slavne tradicije, da neće pokleknuti pred nesportskim pritiscima u sredu kao neki nečasni klubovi pre njega u ovoj sezoni i da će iskontrolisati svoje igrače.

Da li će se ljudi u FSS konačno dozvati pameti i shvatiti da su prevršili svaku meru sa dosadašnjim otimačinama.

A nama u Crvenoj zvezdi ostaje borba do poslednjeg minuta sa uverenjem da će titula ostati u vitrini stadiona Rajko Mitić", stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Komentari (6)

Grobar

14.05.2017 19:04

A derbi iz gol auta dali go.... a dosudjeni penali crvenoj zvezdi a lalatovic kad ste gubili protiv cuke vam brze bolje vraca loptu u igru... a zasto vas nisu izbacili iz lige zbog duga od 52 mil. A kriminalac na celu crvene zvezde kad ce sudjenje... a protiv vose od 2:0 do 2:3 e moja zveZdo jadna li si

Djoka

14.05.2017 19:19

Ej zvezdasi, aj ne kakite...

mrki

14.05.2017 19:22

mozete da s!rete koliko hocete i jedni i drugi.kad ste potpuno isti.dzaba sve kad je srpski fudbal propao zbog lopovluka mafijasa u fudbalu.partizan,zvezda,vojvodina......pod ruku da se uhvatite

Srdjan Curcic

14.05.2017 19:27

Liga je nepostena i namestena ko god bio prvi, ali pley off i oduzimanje bodova itd je totalno glupo pravilo jer ako imam npr prednost od 20 kad mi prepolove 2 remija i jedna izgubljena sklanjaju me sa prvog mesta i ako sam u normalnom takmicenju mogao da sebi dam luksuza za losu igru na kraju sezone, plej of i keate napravljen da bi se namestalo

Cile

14.05.2017 22:27

Sta drugo radi Zvezda kuka a najvece lopove ima u upravi ko im je napravio dug 50 mil eura Partizan ko je bio za ovaj sistem takmicenja Zvezda sad pisu saopstenja doveli skart od igraca pa kriv Patrizan , sudije joj smetaju a koliko bodova su dobili od sudija zaboravili kukajte nema Vucic carobni stapic za bodove dao sponzore dug nestao pa dosta vise moguce ligu sampiona da dobijete nije iskljuceno cekamo.

Kvazimodo Sorabius

14.05.2017 23:21

Ovo "saopstenje" je poslato krijuci iz neke dusevne bolnice zatvorenog tipa?