otac i ćerka bolnica
Profimedia
Bicikl

Profimedia

Kamion udario Kolin dok se biciklom vraćala sa posla, Foto: Profimedia

Kolin Keli Aleksander (42) doživela je pre sedam godina tešku saobraćajnu nesreću, nakon koje su joj lekari jedva spasli život. Kolin je udario kamion dok se biciklom vraćala sa posla. Kosti na nogama su joj bile zdrobljene, imala je unutrašnja krvarenja i teške povrede glave.

U samo 48 sati nakon nesreće dva puta je doživela kliničku smrt, a onda su lekari doneli odluku da je uvedu u induciranu komu na pet nedelja. U tom periodu, Kolin su operisali čak 29 puta, piše Independent.

Nakon bolnog oporavka, Kolin je u knjizi opisala stravične detalje svoje nesreće i kako je izgledao njen život u komi. Iako mnogi veruju da se, kada lekari izazovu komu, ništa ne čuje i ne oseća, Kolin tvrdi drugačije i kaže da je znala sve što se događa oko nje.

Kaže da je čula zvukove, glasove i da je mogla da doživi emocije. U nedeljama nakon nesreće se, kaže, osećala kao da je zaključana u sopstvenom telu i da proživaljava pravu noćnu moru.

Priseća se kako je mogla da oseti prisnost kada njeni roditelji i suprug Šin uđu u bolničku sobu. Misli da je čak uspela da otvori oči i da ih vidi, ali nije mogla da ih prepozna, jer joj je zbog jakih lekova bilo sve mutno.

 

Kolin je u knjizi opisala i kako je bila u stanju dubokog sna, ali da je imala veoma žive noćne more kako je neko brutalno siluje. Kasnije je saznala da je takve noćne more  imala kada joj je medicinsko osoblje previjalo i čistilo rane.

Nakon nekoliko nedelja provedenih u komi, Kolin se probudila, ali nije bila svesna ničega oko sebe. Sećala se nesreće, ali je verovala da je od udesa prošlo tek nekoliko sati. Nakon silnih operacija usledio je višemesečni oporavak, a tek nakon nekoliko godina, Kolin je ponovo mogla da postane ona stara. Sada trči maraton.