Vladimir Đilas
FK Partizan
Vladimir Đilas

FK Partizan

Vladimir Đilas, Foto: FK Partizan

Ovaj tridesetčetvorogodišnji Beograđanin je, posle 15 promenjenih klubova, na zalasku karijere, a tek sada je debitovao za onaj koji mu je u srcu - Partizan. U razgovoru za „Alo!” iskusni napadač je rekao da posle debija u prvom timu na meču sa Voždovcem (4:0) očekuje da postigne prvenac, osvoji titulu, pa da mirne duše može da okači kopačke o klin.

-U istom trenutku se osećam lepo i čudno jer sa 34 godine doživljavam krunu karijere. Odmalena sam navijač Partizana i ispunio mi se jedan od dečačkih snova. Osećam se odlično za sada, videćemo koliko ću još igrati, godinu, dve, možda i tri - sve dok ne uzmemo titulu. Žrtvovao bih šta god treba samo da prestignemo Crvenu zvezdu. Zadovoljan bih bio i Kupom Srbije, uglavnom, u igri smo za oba trofeja - rekao je Vladimir Đilas.

Iskusni napadač karijeru je počeo u Bežaniji, 2001. godine. Kasnije je nastupao u Makedoniji, Bugarskoj, Kazahstanu i Grčkoj.

- Iskustvo iz inostranstva je neprocenjivo, igrao sam i u Ligi Evrope jedne sezone, ali za mene je ugovor sa Partizanom definitivno najznačajniji. Otišao sam vrlo rano iz zemlje, imao sam 21 godinu i sada, kada bih mogao da vratim vreme, trudio bih se da ostanem malo duže u Srbiji i ostavim neki trag, pa bih tek onda otišao preko. To pokušavam da objasnim mladim fudbalerima danas - dodaje on.

Klub iz Humske je čuven po radu sa fudbalerima iz omladinske škole, a Đilasu ne predstavlja nikakav problem da se sa nekima od njih bori za mesto u timu.

- Partizan ima ozbiljne mlade napadače, koji su zalog za budućnost. To su gotovi igrači, samo im treba malo iskustva. Nemam problem da se borim sa njima za mesto u timu, naprotiv, osećam se fenomenalno - zaključio je Vladimir Đilas.

Komentari (1)

Ljilja

21.03.2017 09:49

Neces valjda da igras fudbal i posle 40-e?