Nezaposlenost
Profimedia.rs
Nezaposlenost

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

To je 36 odsto i taj procenat svrstava Srbiju u sam evropski vrh nezaposlenosti mladih, istakao je Sekulović i najavio da će vlada praviti jasne planove kako da nezaposlenost dostigne evropski nivo od 15 odsto.

"U poslednje dve godine imamo pozitivne trendove, ali oni nisu održivi jer mladi planiraju posao u svetu", rekao je Sekulović za RTS.

Kako je podvukao, mora se olakšati prelaz mladih iz sveta obrazovanja u svet rada.

"Pokušaćemo da napravimo partnerstvo između obrazovnih institucija i privatnika", naveo je Sekulović.

Sekulović je oodsetio i da se već nekoliko godina sprovode aktivne mere politike zapošljavanja, ali da one ne daju efekte, te da su budžetska ulaganja nedovoljna.

"U uslovima kada je makroekonomska stabilnost ostvarena, imamo prostor da ulažemo u nove modele - studentske prakse, studentske poslove, partnerstva sa biznis-zajednicom. Ovo se tice i resora prosvete, privrede, finansija", istakao je Sekulović.
On je istakao da vlada pokušava da napravimo četitiri međuresorna tima koji će se baviti temama koje povezuju različite resore - povezivanjem Srbije sa Evropom i svetom, stvaranjem ekonomskih prilika za sve, ljudskim pravima i bezbednošću i pruzanjem boljih usluga građanima.

Komentari (2)

Sneza

19.09.2016 10:17

Mora biti nezaposlenih kad po neki primaju po tri plate. Zasto? Ko to odobrava? U Srbiji nema srednje klase! Sve sto se dogadja sama politika i oni koji kroje zakon tome doprinose. Ko jos u Evropi drzi po 10 direktora. Toliko posla se ima u Srbiji a niko nece da radi. Gradovi mogu sami da se organizuju. Svi gradovi imaju svoje fondove. Neka ih radom pune i neka ih radom prazne. Svi cekaju od Drzave. Drzava na jednu stranu spara a na drugu baca. I to nije ok! Ima tu puno propusta.

lični stav.

19.09.2016 19:25

@Sneza - Snezo (Snežo) или (Снежо) ako ne znaš da instaliraš ova srpska slova, pozovi nekog da ti to uradi, toga,veruj mi ima u kompjuteru.Elem samo jedan podatak: Rumunija, za koju smo do juče bili malaAmerika ima svega 5% nezaposlenih, Norveška, Danska, Švedska 0%..Produžavaju nam godine rada dok ne crknemo na radnom mesti a mladi.. još nešto: Država to smo svi mi,sve te pare koje idu gradovima TO SU NAŠE PARE!!!Što je najgore nikakve kontrole nema nad njima. uglavnom ih uzimaju lokalni BUZDOVANI...