Luis pomen
Rajko Ristić
Luis pomen

Rajko Ristić

Porodica pored Luisove biste, Foto: Rajko Ristić

Na groblju su danas bili Luisova supruga Silvana, pevačeva i njena deca i brat Dragan.

Luisova deca iz prvog braka, Maja i Marko žive su u inostranstvu, pa nisu mogli da prisustvuju pomenu.

Silvana je za "Alo!" otkrila kako se osećaju deca i ona od kad Luis više nije pored njih:

- Postavljaju sve više pitanja i svesniji su svega. Na primer, Ela je na internetu i kako je starija pronalazi razne slike koje ni ja nisam imala u glavi. Nedavno je pronašla fotografije sa sahrane, a ja gotovo da sam samo u prvih dan-dva od tragedije videla nekoliko i nisam želela da se vraćam na to. Kao majka, razumem njenu želju da sve ovo istražuje i doživljava na neki svoj način. Deci sam još tada objasnila šta se dogodilo, tačnije, mogu s pravom da kažem da je ćerkica objasnila meni. Kad god sam plakala, gledala bi u mene i govorila mi: “Mama, nemoj da plačeš, tata je samo umro!”. To su neke stvari koje vas pomere. Znam da ćemo ponovo biti svi zajedno na nekom lepšem mestu - ispričala nam je Silvana.

Iako sva njena deca pohađaju muzičku školu, kaže da ih neće forsirati da se bave muzikom.

- Posle svega što se dogodilo, bitno mi je da su mi deca zdrava i srećna. Sergej je završio klavir, Ela takođe svira klavir, a Sergej gitaru. Vrlo su muzički nadareni i svi to veoma vole. Da li će im to biti zanimanje, samo je njihov izbor.

Ovu samohranu majku troje dece teši činjenica da će ono što je Luis ostavio iza sebe nadživeti i nju i njenu decu, da će se o pevaču još dugo pričati i da planira da organizuje koncert kao znak poštovanja za trag koji je u muzici ostavio.

Luis pomen

Rajko Ristić

Luisov brat Dragan u suzama, Foto: Rajko Ristić

Kako su kolege izostale, pitali smo je da li je u kontaktu sa njima.

- Nikada se nisam družila sa Luisovim kolegama. To je bio njegov posao, ja sam bila njegova supruga i pojavljivala sam se u javnosti samo kada je bilo nešto važno. On je sa kolegama voleo da se druži i provodio je vreme sa njima. Ja zaista nisam nikada. U suštini, živimo u brzom vremenu, kada se ni sa svojim roditeljima ne čujem često, a živimo u istom okruženju. Ne smatram da ljubav i poštovanje koje za njega imaju kolege treba da gledam kroz to da li zovu ili ne zovu. Onog momenta kada budemo nešto radili u znak sećanja na njega, to će biti dovoljan pokazatelj koliko su mu okrenuti i koliko su ga voleli, ništa drugo nije važno i nikome ne mogu da zameram - zaključila je Luisova udovica.

 

Luis pomen

Rajko Ristić

Pevačeva supruga mora dalje sama, Foto: Rajko Ristić

Podsećamo da je pevač Ljubiša Stojanović Luis tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći pre tačno šest godina.

Talentovani Leskovčanin, specifičnog muzičkog i modnog stila, tog 31. jula 2011. godine vraćao se sa nastupa u ranim jutarnjim satima. Na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić, Luisov "krajsler" je iznenada prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s „fordom“ mađarskih registarskih oznaka. Obojica su preminuli na licu mesta.