Beth Hart
Promo
Beth Hart

Promo

Beth Hart, Foto: Promo

U svojoj dugodišnjoj karijeri, ova izuzetna umetnica, Beth Hart, dobitnica je brojnih priznanja.

Više puta nominovana je za Gremi, objavila je nekoliko samostalnih studijskih i lajv albuma, a o poštovanju koje njene kolege imaju prema njoj dovoljno govore brojne saradnje koje je ostvarila sa nekim od najvećih muzičara našeg vremena (Jeff Beck, Buddy Guy, Slash, Warren Haynes).

Važan deo njene karijere je i dugogodišnja saradnja sa gitaristom Džoom Bonamasom, sa kojim je snimila dva studijska i jedan live blues album, a u toku je snimanje još jednog zajedničkog izdanja koje se očekuje u toku ove godine.

Na turneji u okviru koje će posetiti i Beograd, Beth Hart će promovisati svoj aktuelni album, „Fire On The Floor“, ali će publika imati prilike da čuje i njene najveće hitove kao i obrade bluz standarda po kojima je i postala poznata.

Beth Hart je rođena u Los Anđelesu, a muzika je postala deo njenog života pre nego što je, kako sama kaže, postala svesna sebe.

Iako je prve albume izdala početkom devedesetih, pažnju javnosti privukla je 1999. godine singlom "LA Song (Out of This Town)", nakon čega je njena karijera krenula uzlaznim putem.

Pre dve godine izdala je album „Better Than Home“, koji je stigao do prvog mesta Itunes Blues liste, a dospeo je i na 4. mesto ukupne MOJO liste albuma godine.