Muzika Note
Profimedia
Muzika Note

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Romska neprofitna nevladina organizacija "Romag" organizuje besplatne muzičko-vokalne radionice pod vođstvom operske pevačice i prvakinje opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmine Trumbetaš i operske pevačice i profesorke pevanja Nataše Tasić Knežević.

Radionice su predviđene kao instrument integracije i smanjenja predrasuda između pripadnika romske i neromske populacije.

- Smatramo da je muzika univerzalni instrument koji svako može da razume bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost, a samim tim što je čitav projekat podržao Sekretarijat za kulturu pokazuje da radimo dobru stvar – objasnila je Biljana Tasić, izvršna direktorka "Romaga".

Radionice su besplatne i otvorene za sve uzrasta od 15 do 35 godina, sa ili bez muzičkog obrazovanja. Svi zainteresovani mogu da se prijave na adresu romag.srbija @gmail.com i da dođu 3. i 4. septembra u Ustanovu Kulture Palilula.

Komentari (1)

Sanja

31.08.2016 23:57

Bravo za ideju i entuzijazam. Drago mi je da postoje ljudi koji se trude da u danasnji vreme kica i sunda ucine jedan ovakav podvig.